"YGS'DE KOPYA SKANDALI" İDDİASINA AÇIKLAMA

Binlerce öğrencinin girdiği YGS kopya skandalı ile çalkalanıyor. ÖSYM, resmi twitter hesabından açıklama yaptı

"YGS'DE KOPYA SKANDALI" İDDİASINA AÇIKLAMA
ÖSYM Başkanlığı'nca, dün gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçığını veya bir bölümünü sınav binasından alıp giderek sınav sonrasında sosyal medya üzerinden söz konusu sayfanın görüntüsünü paylaşan adayın tespit edilir edilmez hakkında gerekli adli işlem başlatılacağı bildirildi.

ÖSYM Başkanlığı'ndan, 2015 YGS ile ilgili sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarına ilişkin açıklama yapıldı."2015-YGS ile ilgili olarak, bugün sosyal medya üzerinden paylaşılan soru kitapçığı sayfasına ait görüntü, sınavdan çıkan bir adayın sınav kurallarına aykırı olarak sınav sonrasında sınav salonundan çıkardığı bir kitapçık veya kitapçıktan koparmak suretiyle dışarı taşıdığı bir bölümüne aittir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu sayfa görüntüsünün sınav öncesi ve sınav sırasında alınmış olması ihtimal dışıdır. Sınav herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan hak ve adalet ölçüsünde güvenle tamamlanmıştır. Soru kitapçığını veya bir bölümünü sınav binasından alıp giderek sınav sonrasında sosyal medya üzerinden söz konusu sayfanın görüntüsünü paylaşan aday tespit edilir edilmez hakkında gerekli adli işlem başlatılacaktır. Adayların ve kamuoyunun endişesine yol açacak herhangi bir durum söz konusu olmayıp sınav sonuçlarının en hızlı biçimde açıklanması için yoğun bir çalışma devam etmektedir."
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER