"55 yaş üstü öğretmenler emekli edilsin"

Atama bekleyen öğretmenler, Ankara'da 60 ilden arkadaşlarının katılımıyla 2 günlük bir çalıştay düzenlediler

"55 yaş üstü öğretmenler emekli edilsin"

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Çalıştayda sorunlarına çözüm arayan öğretmenler, 55 yaş üstü öğretmenlerin emekli edilmesini ve yerlerine kendilerinin atanmasını istedi
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erkan ŞAHİN
Erkan ŞAHİN - 13 yıl Önce

Aynen katılıyorum fakat emekli edilen öğretmene emeklilik yaşı bekletilmeden maaş bağlenmesı kaydıyla.

Bekir Hoca..
Bekir Hoca.. - 13 yıl Önce

Ben yıllardır savunuyorum arkadaşlarım bilirler.Meslekte 15 yılı gectikten sonra enerji ve verim azalıyor..Çalıştayı yapan arkadaşlar yaş sınırını bence çok geniş tutmuşlar..50 dedi mi emekli edilmeli..Bu arada emekli olunca kazanç yarı yarıya azalmamalı..Yani öğretmen emekli olunca "nasıl geçinirim, çoluk çocuğu nasıl okuturum, ihtiyaçları nasıl karşılarım" kaygısı taşımamalı..

İsmet ÖZTÜRK
İsmet ÖZTÜRK - 13 yıl Önce

hak ararken haksız duruma düşmeyin öğretmenlik mesleği ve performansı yaş ile ölçülmez,son zamanlarda genç öğretmenler kıdemli öğretmenlere kaba yakıştırmalarla (dinazor vb.)saygısızlığı iyice artırdılar. Her öğretmen o yaşa kıdeme ve merkeze gelmek için bütün zor yollardan geçtiler, hatta daha zor koşullarda yaşadılar. En azından şimdi ulaşım kolay haberleşme araçlarında problem yok.Bu tür açıklamalar zaten yerle bir olmuş öğretmenlik mesleğinin saygınlığını hepten kaybetmesine neden olur. Biz varken sanırım dışardan düşman aramaya gerek yok. (Merak edenler için yaşım 46)

suat kılıç
suat kılıç - 13 yıl Önce

50 yaş bile yeter.zaten faydadan çok zararları oluyor.çogu idareci konumunda.maaş+ek ders 3000 tl.civarı para alıyorlar.evde yatmaktan iyidir diye düşünüyorlar.gençleri düşünen yok.

ekrem ahmet gökçe
ekrem ahmet gökçe - 13 yıl Önce

Kendinize yer açmak için birilerini harcamaya çalışmayın .Gereksiz yere fazladan öğretmen yetiştirerenleri sorgulayın unutmayın ki sizlerde bir gün bu yaşlara geleceksiniz.2 çocuk okutan bir öğretmen bin lira maaşla nasıl emekli olsun sorarım sizlere.Benim yaşım 40 Lütfen empati

BENİM BEYİM!
BENİM BEYİM! - 13 yıl Önce

Her şeyden önce bu iş gönül işi yaş sınırı değil fakat :55 Üzeri öğretmenlerin çoğunun korkusu geçim sıkıntısıdır.Üniversite yada orta öğretim çocuğu vardır.O nedenle yaşam standartlarını yükseltip sonra karar aşamasına geçilmelidir.Şöyle diyelim :Maaş+yıpranma tazminat(Ek ders)= 50 yaş üzeri inanın hepsi emekli olur.Meslek çok zor ve insanın tüm fiziki varlıklarını tüketiyor.Hakkıyla icra edilirse..(Yaşım 40)

yaşar
yaşar - 13 yıl Önce

çağrı yapmakla meseleler çözülseydi şimdi bunları konuşmazdık.boş işlerlerle uğraşıyorsunuz

hacı
hacı - 13 yıl Önce

ver emekli maaşını dolgun 2000T.L emekli olalım


SIRADAKİ HABER