CAMİDE BABALIK EĞİTİMİNE ÖDÜL VERİLDİ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İyi Örnekler Projesi kapsamında Bakırköy Rehberlik Araştırma Merkezi’nin (BAREM) öğrenci velileri için düzenlediği “Cuma Seminerleri” projesi birincilik ödülü aldı.

CAMİDE BABALIK EĞİTİMİNE ÖDÜL VERİLDİ




İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ildeki resmi kurumlarda yürütülen çalışmalar arasından 21 kategoride birincilerin seçilip ödüllendirildiği Eğitimde İyi Örnekler Konferansı İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

 

Proje ile Bakırköy ilçesinde ki 22 camide belirlenen takvim doğrultusunda her Cuma günü olmak üzere ilçedeki bütün camiler dolaşıldı. Proje kapsamında cuma namazından 30 dakika önce başlanıp ezanın tamamlanmasıyla bitirilmek üzere projeksiyon cihazı eşliğinde “Çocuk eğitiminde model olmanın önemi ve sorumluluk duygusu kazandırma - Medyanın ve teknolojinin bilinçli kullanımı - Ailenin okulla ilişkisinin çocuğun gelişimine katkısı - Çocuklara değerlerin aktarılması ve karakter eğitiminin önemi” gibi konuları içeren seminerler gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikle yaklaşık 80 bin babaya ulaşıldı.

 

Projeyi özgün ve değerli bulan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü  “Cuma Seminerleri” projesini birinciliğe layık gördü.

 

Kurum Müdürü M. Hilmi Eren konu ile ilgili yaptığı açıklamasında:

 

“Cuma Seminerleri” projesi kendi alanında çok cesur çok özgün ve düşük maliyetli bir projeydi. Sıfır maliyetle 80 bin “Babaya” ulaştık. Bu projenin ana teması ailenin önemli bir parçası olarak “baba” ya ulaşmaktı. Çocuk değerlendirirken, çocuk yönlendirirken ve çocuk eğitirken hep muhatabımız anne. Şunu fark ettik. Baba bu çalışmaların dışında kalıyor. Çocuk yetiştirmede merkezde olması gereken baba aileden kopuk. Babalara ulaşmanın en mantıklı yolu ve en uygulanabilir yöntemi olarak “Cuma Seminerleri” projesini düşündük. “Cuma Seminerleri” hakikaten zor bir çalışmaydı. Alanında ilkti. Cemaatin tepkisini tahmin etmek güçtü. Her şeyden önce cemaatin karşısına böyle bir misyonla çıkmak oldukça cesaret ve deneyim gerektiren bir işti. Önümüzde hiçbir engeli kabul etmeden bu projeyi başarıyla gerçekleştirdik. “Cuma Seminerleri” projesinin geliştirilmesi kısmında aynı çerçeve esas alınarakhavralarda ve kiliselerde de bu çalışmanın yapılmasında faydaların olduğunu vurguladık. Projemiz yasal zeminde ve ilgili mülki ve idari kurumların onayları çerçevesinde gerçekleşmiştir. EREN, ilgili çalışmanın yaygınlaştırılması durumunda dikkat edilmesi gereken  hususlardan birisinin; cemaatin karşısına konuşmacı olarak geçecek uzmanın, cami cemaatine yakın olması, cami adabı ve terminolojisine hakim olması ve tercihen Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümün yanı sıra İlahiyat temelinin de olması çalışmanın etkinliğini arttıracaktır.” dedi.




 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Okumadan İzlemeden YORUM YAPILIR MI?
Okumadan İzlemeden YORUM YAPILIR MI? - 13 yıl Önce

Yorumcu efend,, camiye gitmeyen babalar nolacak demiş, öbürü de Feto nun öğretmeni demiş YAZIK..haberdeki arkadaşımız milli ve manevi değerlerle eğitim sürecini gayet güzel harmanlamanayı başarmış bence. Töhmetlerle de uzaktan yakından alakası yok projenin. Ne FETTOŞÇU bir ifade var ne de Atatürkçülüğe karşı bir durum.

neden olmasın...
neden olmasın... - 13 yıl Önce

Camilerimizin sadece ibadet yeri olmaktan öte maddi manevi değerlerin kazandırılması amacıyla bir eğitim ortamı olması Camilerimizin etkinliğini artırması açısından oldukça önemli..sayın müdürün de söylediği gibi cami adabına ve değerlerine uygun hareket edildiği takdirde din ve bilimin harmanlanacağı bu çalışmaların yaygınlaşması faydalı olacaktır.

Engin GÖKYILDIZ
Engin GÖKYILDIZ - 13 yıl Önce

Genç arkadaşımızı bu cesur ve akıllı projrsinden dolayı tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz...

Ahmet AKSÖZ
Ahmet AKSÖZ - 13 yıl Önce

Haberi ilk gördüğümde kızdım, camiye caminin kutsallığına aykırı dedim, ama videoyu izleyince ram müdürünün buna ehil olduğunu gördüm. zaten videosunda bu konuşmayı kimlerin yapması gerektiğini çok güzel izah etmiş. bence camide faydsalı ve güzel olan hayırlı şeyler konuşulabilir.

m.kultur
m.kultur - 13 yıl Önce

tebrik ve başarılar değerli müdürüm

akarlar@gmail. com
akarlar@gmail. com - 13 yıl Önce

Camiye gitmeyen bobaların durmu ne olacak!!!...Uyan Atam uyan 21. y.y Türkiyesi ilkelernin ve inkılaplarının gölgesinde nereye gittiğini bi güzel seyreyle!!!.Çağdaş, laik, demoratik hukuk devleti nerede kaldı!!!.Sayın müdür durmak yok!, bu hızla hizmetlere devam edeseniz soluğu yakında bakanlıkta alırsınız...

kamil akbulut
kamil akbulut - 13 yıl Önce

Sevgili müdürümüzü ekibini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor yürekten kutluyorum çok güzel ve çok kapsamlı bir örnek veli sana gelmiyorsa sen veliye git işte eğitimde böylesi güzel örnekleri kutlamak değil pilot uygulama ile her yere yaymak gerekir tebrik ederim sayın müdürüm istanbul sunumunuzda vardım zaten

çağdaş rehber
çağdaş rehber - 13 yıl Önce

Fetonun öğretmeni,yazık branşım adına utandım sen o kadar psikoloji eğitimi al sonra git camilerde tamamen din eksenli ve psikolojik danışma ile uzaktan yakından ilgisi olmayan değerler eğitimi diye bir kandırmaca programı anlat.yazıklar olsun.

SIRADAKİ HABER