Okul müdürüne öyle bir fırça attı ki!

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, eğitimcilere yönelik düzenlenen seminerde kendisini dinlemediğini ileri sürdüğü okul müdürünü fırçaladı.

Okul müdürüne öyle bir fırça attı ki!

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.





Öğretmenler Akademisi Vakfı tarafından Kahramanmaraş'taki Kipaş Eğitim Kurumları'nda düzenlenen '21'inci Yüzyılın Okulu ve Öğrenme' konulu konferansa Vali Şükrü Kocatepe, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı, Hürriyet Gazetesi eğitim editörü Nuran Çakmakçı, okul müdürleri ve yöneticileri ile öğretmenler katıldı. Burada konuşma yapan Vali Kocatepe, gelişmelere uymanın herkesin görevi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kahramanmaraş'ın geleceği kimlerin elinde diye sorsak vali, belediye başkanı gibi düşünebilirler ama öyle değil. Kahramanmaraş'ın geleceği okul müdürlerimizin elinde. Sizlerin sorumluluğunu hatırlatmak istiyorum. Sadece bu toplantılarda dilekte bulunmakla başarı gerçekleşmiyor. Lütfen öğretmenlerinizin derslere hazırlıklı gelip gelmediğini kontrol edin. Öğretmenlerinizi iyi takip edin. Çünkü her şeyin başı öğretmen." "En son ne dedim, tekrarlayın" Bu sırada Vali Kocatepe, salonda bulunan iki okul müdürüne, "İkiniz beni dinliyorsunuz değil mi hocam? Ne dedim en son, ne söyledim? Lütfen tekrarlayın, hangi okulun müdürüsünüz?" diye çıkıştı. Kocatepe, N.C. adındaki okul müdürünün "Kavlaklı İlköğretim Okulu" yanıtını vermesi üzerine sinirlenerek şunları söyledi: "Kavlaklı okulu bundan sonra gözümün önünde olacak. Okulunuzun başarısını ve başarısızlığını iyi denetleyeceğim, bilginiz olsun. Milli Eğitim Müdürünüz de bilir, okullarımıza gittiğimde okulun penceresinden sınıflara kadar eksiğine bakarım. Gittiğimiz okullarda neler yaptığımızı Milli Eğitim Müdürünüz size ifade etsin. Eğer öğrenciler başarılı olamıyorsa, ben sorduğumda 'Kaymakam olmak istiyor musunuz?' deyince boynunu büküyorsa, 'İstiyorum ama' diyerek boynunu büküyorsa, işte bundan sorumlu sizlersiniz. Bunu yatın kalkın düşünün. Eğer başarımız 60'lı sıralarda kalırsa bunun hesabını sizden sorarım." Öğretmenler Akademisi Vakfı tarafından Kahramanmaraş'taki Kipaş Eğitim Kurumları'nda düzenlenen '21'inci Yüzyılın Okulu ve Öğrenme' konulu konferansa Vali Şükrü Kocatepe, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı, Hürriyet Gazetesi eğitim editörü Nuran Çakmakçı, okul müdürleri ve yöneticileri ile öğretmenler katıldı.

Burada konuşma yapan Vali Kocatepe, gelişmelere uymanın herkesin görevi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kahramanmaraş'ın geleceği kimlerin elinde diye sorsak vali, belediye başkanı gibi düşünebilirler ama öyle değil. Kahramanmaraş'ın geleceği okul müdürlerimizin elinde. Sizlerin sorumluluğunu hatırlatmak istiyorum. Sadece bu toplantılarda dilekte bulunmakla başarı gerçekleşmiyor. Lütfen öğretmenlerinizin derslere hazırlıklı gelip gelmediğini kontrol edin. Öğretmenlerinizi iyi takip edin. Çünkü her şeyin başı öğretmen."

"En son ne dedim, tekrarlayın"

Bu sırada Vali Kocatepe, salonda bulunan iki okul müdürüne, "İkiniz beni dinliyorsunuz değil mi hocam? Ne dedim en son, ne söyledim? Lütfen tekrarlayın, hangi okulun müdürüsünüz?" diye çıkıştı.

Kocatepe, N.C adındaki okul müdürünün "Kavlaklı İlköğretim Okulu" yanıtını vermesi üzerine sinirlenerek şunları söyledi: "Kavlaklı okulu bundan sonra gözümün önünde olacak. Okulunuzun başarısını ve başarısızlığını iyi denetleyeceğim, bilginiz olsun. Milli Eğitim Müdürünüz de bilir, okullarımıza gittiğimde okulun penceresinden sınıflara kadar eksiğine bakarım. Gittiğimiz okullarda neler yaptığımızı Milli Eğitim Müdürünüz size ifade etsin. Eğer öğrenciler başarılı olamıyorsa, ben sorduğumda 'Kaymakam olmak istiyor musunuz?' deyince boynunu büküyorsa, 'İstiyorum ama' diyerek boynunu büküyorsa, işte bundan sorumlu sizlersiniz. Bunu yatın kalkın düşünün. Eğer başarımız 60'lı sıralarda kalırsa bunun hesabını sizden sorarım."


Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mhmylm
mhmylm - 13 yıl Önce

Acuze bir valinin hezeyanları!Nasıl olsa öğretmene yüklenmek moda,bakanı okul müdürlerine fırça atınca valide durumdan görev çıkarmış olmalı ki fırçayı basmış.Bu toplantılar hep yapılıyor.Sadece fırça atarak,göz boyamak.Başka bir amacı yok. Ben sana şunu söyleyeyim kulağını iyi aç,Okul müdürü olmak vali olmaktan zordur.Emrin altında yüzlerce binlerce memurla ili yönetemiyorsunuz.

adem toprakoğlu
adem toprakoğlu - 13 yıl Önce

nasıl olsa en kolayı öğretmeni fırçalamak.bu muameleyi bir okul müdürü öğetmen ve öğrencisine yapsa ve vali bey bundan haberdar olsa acaba o müdüre karşı tavrı nasıl olurdu.onlarca insanın arasında bir öğretmeni azarlamak acaba vali beyin karizmasınımı güçlendirmiştir.vurun abalıya nasıl olsa sahibi yok

ali kırcı
ali kırcı - 13 yıl Önce

hemen bakıyorumda öğretmenlerin zoruna gitmiş bu durum. bence vali haklı. bir ilin valisi bu adam. iyidir kötüdür bilemem. ama eğitimle ilgili bir toplantıda vali konuşurken ki eminim o kunuşma yarım saati geçmez, yarım saat ciddi durmayı beceremeyen biri zılgıtı yer. bence de haklı yer. okul müdürlerinde velhsıl öğretmenlerde vardır bu tiripler. kendilerini çoook şey bilen kutsal insan sanarlar. ama aslında hiçbirşey bilmiyorlardır.örnek: bakınız milli eğitimin işlemlerine. yüzde 80 i yargıdan dönüyor neden? çünkü hayatında mevzuat deyince ilköğretim bilmem ne yönetmeliğini bilen ve bilgisiyle de hukuk alemişndeki bizlere bile caka satmaktan kendini alamayan kuru cahiller ordusu. elbetteki istisnalar mevcut ama şu da bir gerçek öğretmenler şımarık bir camia. hele bir de kutsal meslek falan şişirilmiş yıllarca.. (istisnalar azımsanamayacak kadar mevcut. bunu tekrar söylim.)bu arada ben bir hukukçuyum. yıllardır milli eğitimle,öğretmenlerle, okul mküdürleri ilçe il müdürleri ile dava işlerim oldu.onların müdafisi oldum. bunları söyleme nedenim:kuru kuru sallamıyorum.yaşadıklarımın analizi bular.çözüm:öğretmenlerin denetimi sıklaştırılmalı.ve kesinlikle yerellikten uzaklaştırılmaları adına ROTASYONA geçilmeli.

söylemek istemiyoruum
söylemek istemiyoruum - 13 yıl Önce

bu adam bizim eski müdür

yıldırım
yıldırım - 13 yıl Önce

alı kırcı bey bu ülkede en rezıl kurum hukukçuların kurumlarıdır bıde öğretmenlere sallıyosunuz ya düşmanımı mahkemelere düşürmesın dıye atasözleri oluşmuştur siz önce hukuk üzerine eleştiri yapın tencere kara dıbın brnden kara :))eleştırı sallamayla olmaztabıkı vali haklı valiye saygısızlık hoş degil ama bu konu uzerınden tum öğretmenlere sallamak olmaz hukukçu arkadaş

pdr_2005
pdr_2005 - 13 yıl Önce

Ali kırcı ya cevapsen önce mesleğini yaz da neler yaptığını anlatayım ço bilmiş şahıs. senin gibi çok bilmişler yüüzndne bu ülke ilerleyemiyor. nie hep mahkemeden dönüyr senin gibi çok bilmiş adamlar, milli eğitim müdürleri, kaymakamlar, valiler, bakanlar koltuğa otururanlar herşeyi ben bilirim dediği için oluyor. madem çok biliyorsun önce kendini düzeltmeklen başla işe.unutmadan bence senin mesleğini ya da seni lgilendirmeyen duurmlara yorum yapma...bu durum öğretmenlerle vali arasında sen üçüncü kişi oluyorsun...müdür de dinler yada dinlemez.dinlemiyor diye kimse kimseyi azarlayamaz.ülkemizde en lüzumsuz iki meslek vali ve kaymakamlıktır...bu böyle biline...bir iş yaptıkalrı görülmemiştir. onlar omadan da bu ilçeler iller yönetiliyor hem de daha sorunsuz.inşallah ileride sistem değişecek ve valile de seçimle gelecekler o zaman göreceğim ben o vali ve kaymakamları bakalım hangi engin dağları yaratacaklar...

negax
negax - 13 yıl Önce

ali kırcı denen sahıs hayırdır bir kuyruk acın mı vardır eğitim camiasıyla ilgili ki bunları yazmışsın. ben hukuk camiasının içinde faziletli ve erdem sahibi insanların çok büyük bir çoğunlukta olduğuna inanıyorum. zira şu an ki türk hukuk sisteminin bu kadar bayağı olma nedeni zannımca senin gibi bir azınlıktan dolayı olsa gerek . biraz tahammül ve saygı burda ki örneklemi ve yaşadığınız deneyimleri göstererk tüm camiayı töhmet altında bırakmak: at gözlüğü takmakla eşdegerdir.

FIRTINACI
FIRTINACI - 12 yıl Önce

doğru dürüst konuşmayı bilmiyor ki


SIRADAKİ HABER