GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ BİTMEYECEK Mİ?

GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ BİTMEYECEK Mİ?
Hatırlayanınız vardır. Milletvekilinin biri 17 Aralık operasyonundan sonra insanların günah işleme özgürlüğü vardır demişti.  Biz bunun bir dil sürçmesi olduğunu düşünmüştük. Aksi halde bu bakış açısıyla insanların Cehenneme gitmek özgürlüğünün de olduğunu biliyoruz. Hata kötüler için yaşasın cehennem diye sözde ederiz. Ne yazık ki günah işleme özgürlüğü olanlar dolu dizgin bu haklarını kullanmaya devam ediyorlar. Görevini layığıyla yapan, öğrenci temsilcisinin tam puan öğretmenin tam puan, velinin tam puan verdiği çevresindeki herkesin kendisinden memnun olduğu bir idareciye haksız yere tanımadan bilmeden birilerinin talimatıyla puan veriyorsan günah işliyorsun. Adaletten uzaklaşıp hak gaspını yaptığınız kişiye karşı günah işlemiş olursunuz.  Onun çoluk çocuğuna karşı ailesine karşı, kendisini sevenlere karşı, velilerine öğrencilerine karşı günah işlemiş olursunuz. Ama günahtan korkan kim ki diyorsanız veya biz onun fetvasını da aldık siz kendi derdinize yanın diyorsanız  şaşırmam. Çünkü siz gerçekten bizim hafızamızı çok ama çok zorlayarak yeryüzünde bırakın Müslüman, böylesi insan olur mu dedirten kişilersiniz.
     14 Ağustos Perşembe günü bir ilçe Müdürümüzü ziyaret ettik. Puanlamaların yapılacağı bu günlerde kendilerine çok iş düştüğünü söyledik. Bugünün hem yarını hem ahreti olduğunu söyledik. İfade aynen şu oldu: Eskiden ceberut olsa da bir devletimiz ve devletin işleyişi vardı, şimdi devlet diye bir şey kalmamış devlet kurumları dışarıdan idare ediliyor. İçimiz acıyarak ve geleceğe ümitsizce bakarak ayrıldık. Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir sözü mucibince biz sürecin bu noktaya geleceğini tahmin etmiştik ancak değerlendirme yapanların bu kadar alçala bileceğini düşünememiştik.
   Adamlar İlçe Milli Eğitim Müdürü. Örneğin İ. Demir ve A. Yeniay kadrolarının olduğu ilçelerinde bir tek gün dahi Müdür olarak görev yapmamışken ve üstelik başka İlçelerde başka müdürlere puan veriyorlarken kendilerine de puan veriliyor. Yani bir tek gün dahi çalışmadığı İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri kendilerini çok iyi tanıyormuş gibi bol keseden puanlarla ödüllendiriyorlar. Fakat Kağıthane İlçe de görev yapan okul Müdürü B. Ercan girdiği şube Müdürü odasına beni tanıdınız mı diye soruyor. Şube Müdürü başını sallıyor yani tanımıyorum diyorum. Madem tanımıyorsun da bana nasıl puan verdin diye tepki gösteriyor. Şimdi garipliği görüyor musunuz? Bir yandan ilçe dışında çalıştığı halde bol keseden puan alanlar, diğer yandan bir iki ay önce müfettiş gelmiş okulu teftiş etmiş Müdüre doksan beş puan vermiş ama gelgelelim hiç tanımadığı okuluna bir kez dahi gitmediği müdüre puan vermekte cimri davranan şube müdürü veya ilçe müdürü.
    Peki bu aymazlıkların başı bozukluğun müsebbibi sadece ilçe müdürü veya şube müdürleri midir? Kesinlikle balık baştan kokar. Büyük devlet zokasıyla milletimizi uyutmaya devam eden siyaset erki bu günahın bir numaralı adayıdır. Çünkü Millete yalan söyleyen haramı helal diye yutturan, günahı sevap diye giydiren, devleti cüceleştirirken halka büyük devlet diye yutturan siyasettir. Kendisine ait paralel örgüte bu cüreti veren de siyasettir. Kendisine muhalif olan herkesi düşman gören bu çarpık siyaset anlayışıdır. Dolaysıyla eğer sineklerden rahatsızsanız bataklığı kurutmak zorundasınız.
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER