Elazığ Valiliği'nden OHAL açıklaması

Türkiye'yi sarsan deprem sonrası 10 ilde OHAL ilan edildi. Adeta taş taş üstünde kalmaya illere daha sonra Elazığ da eklendi. Ancak Elazığ Valiliği kentte OHAL ilan edilmediğini sadece genel hayata etkili afet bölgesi ve mücbir sebep hali ilan edildiğini bildirildi.

Elazığ Valiliği'nden OHAL açıklaması

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 ilde OHAL ilan edildi. Daha sonra ise bildirilen 10 il dışında Elazığ'ın da depremden ağır hasar gördüğü belirtildi. Büyük yıkımın yaşandığı 10 ilde ilan OHAL'in Elazığ'da da geçerli olup olmadığı konusunda karışıklık yaşanınca Elazığ Valiliği açıklama yaptı.

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada kentin OHAL ilan edilen iller arasında bulunmadıklarını, genel hayata etkili afet bölgesi ve mücbir sebep hali ilan edildiğini bildirildi.

Açıklamada, “10.02.23 tarih ve 32100 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan kanuna göre Elazığ OHAL ilan edilen iller arasında bulunmamaktadır. Öte yandan, AFAD Başkanlığının 15.02.23 tarih ve 492100 sayılı oluru ile Elazığ, tüm ilçe, mahalle ve köyleri ile birlikte ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edilmiştir. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 16.02.23 tarih ve 1975 sayılı oluru ile Elazığ için mücbir sebep hali ilan edilmiştir” denildi.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER