BAHÇELİ'DEN OKULDA BAŞÖRTÜSÜNE EVET !

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Okullarda tek tip kıyafet uygulamasına değinen Bahçeli, 'İmam Hatipli öğrencilerimizin, seçmeli dersler kapsamında başörtüsü kullanmalarını destekliyoruz' dedi.

BAHÇELİ'DEN OKULDA BAŞÖRTÜSÜNE EVET !

"KOMPLEKS VE EZİKLİĞE NEDEN OLACAK"

Serbest kıyafet uygulamasının sakıncalarına değinen Bahçeli; "Okullarda tek tip uygulamasına son vermek, kıyafet serbestliğine geçmek kabul edilebilir bir karardır. Ne var ki 27 Kasım'da yayınlanan yeni yönetmeliğin doğuracağı bazı sakıncaları ihmal etmemek siyasi sorumluluk taşıyan hükümetin öncelikleri arasında olmalıdır. Önlüğün çıkması tek tip giyim kıstasının kaldırılması aileler arasındaki farklılıklar uçuruma sebep olacaktır. Kıskançlık, kompleks ve eziklik duyguları ortaya çıkabilecektir. Bu itibarla kıyafet serbestliğinin kutuplaşmalara sebebiyet vermemesine özen gösterilmelidir" dedi.

"BAŞÖRTÜSÜNÜ DESTEKLİYORUZ"

Çocuklar arasındaki uçurumun ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "Evlatlarımızın bedenen ve zihnen tam ve sağlıklı olarak ele alınmalı, eşitsizlikler törpülenmelidir. Bir kişinin toplum yapısı içerisinde öğrenci olduğunu temin etmek için lazım gelen önlemleri almak bizim için önemli bir husustur. Bu kapsamda İmam Hatipli öğrencilerimizin, seçmeli dersler kapsamında başörtüsü kullanmalarını destekliyoruz"

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER