KAYMAKAMIN EVİNE ROKETLİ SALDIRI.

Kaymakamın evine roketatarlı saldırı!

KAYMAKAMIN EVİNE ROKETLİ SALDIRI.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece yaşanan çatışmalar sırasında Beytüşşebap Kaymakamı'nın evine roketatarlı saldırıda bulunuldu.

Saldırının başladığı saat 22.00 sıralarında ilçe merkezine önceden sızan bir grup, kaymakamlık ve emniyet binası ile kamu binalarını ateşe vermeye çalıştı. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine sıcak çatışma yaşandı. İlçeye tek giriş noktası olan köprü, teröristler tarafından dinamitle patlatılarak yıkıldı. Saldırı anında ilçede elektrikler kesildi. Elektriğin kesildiği ilçe adeta savaş alanına döndü. Çatışmaların şiddetlendiği dakikalarda bir PKK'lı Türk bayrağını indirmek istedi ancak güvenlik güçleri izin vermedi. Çıkan çatışmada 3 PKK'lı Kaymakamlık Konutu'nun önünde etkisiz hale getirildi. Yaklaşık iki saat süren çatışma sonrası çok sayıda ev, işyeri ve özel araç hasar gördü. Özel herekat polisleri konutu hedef alınan Beytüşebbap İlçe Kaymakamı Ahmet Selim Baydaş, eşi Zeynep Baydaş ve çocuğunu zırhlı araçla Beytüşşebap Taktik Alay Komutanlığı'na götürdü.

 Şehre üç dört koldan birden saldıran PKK’lıların polis ve askeri noktaların yanı sıra Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim BAYDAŞ’ın da evini hedef aldığı ortaya çıktı.

Radikal Gazetesi'nden Serkan Ocak'ın haberine göre; Kaymakam Baydaş’ın evine saldıran PKK'lılar evine girmeye de çalıştı. PKK’lılar Beytüşşebap Kaymakamı Baydaş’ın evinin kapısını roketatarla vurdu.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER