MEMUR-SEN'DEN DOĞALGAZ EYLEMİ

Doğalgaza en fazla KDV ve ÖTV' ödenen bir ülkede doğal gaz satışına kota uygulanmasının pervasızca sürdürülmesine göz yumulması tüketici haklarının korunmasında hangi noktada olduğumuzun en bariz

MEMUR-SEN'DEN DOĞALGAZ EYLEMİ
MEMUR-SEN'DEN DOĞALGAZ EYLEMİ

Özelleştirilerek Torunlar Gıda’ya satılan Başkent Doğalgaz A.Ş.’nin başlattığı “kota uygulaması”na tepkiler sürüyor.
 
 
Memur Sen Ankara İl ve Eğitim Bir Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kır, Demirtepe Başkent Gaz Satış İstasyonu önünde basın açıklaması yaparak, kotaya sert bir dille tepki gösterdi ve yetkililere “Zam yoksa, doğalgaz sıkıntısı yoksa, kota neden var?” diye sordu.
 
HALK KAZ GİBİ YOLUNUYOR
 
Kır konuşmasında, doğalgaza en fazla KDV ve ÖTV ödenen bir ülkede doğal gaz satışına kota uygulanmasının pervasızca sürdürülmesine göz yumulmasının tüketici haklarının korunmasında hangi noktada olduğumuzun en bariz göstergesi olduğunu kaydetti. Kışın kapıya dayandığı bu günlerde Başkent Doğalgaz A.Ş.’den yapılan açıklamada “Hiçbir abonemizi gazsız bırakmayacağız” denildiğini, diğer taraftan ise vatandaşa aylık sadece 135 metreküp gaz alma hakkının tanındığını hatırlatan Kır, “PTT’lerden satılan her işlemde aboneden 1 TL alınması ise halkı kaz gibi yolmanın ve enayi yerine koymanın başka bir adıdır” dedi.
 
ÖFKE PATLAMASI GRİZU PATLAMASINDAN DAHA ŞİDDETLİDİR
 
Bu mevsimlerde dahi 100-120 metrekarelik bir meskende aylık 250-300 metreküp gaz tüketilebildiği halde 5 milyonluk bir şehirde kış mevsiminde 10 günde bir, halkın doğalgaz satış istasyonlarında kuyruğa girmesinin, uzayan kuyruğun sokaklara taşmasından doğacak öfke patlamasının neye mal olacağının faturasının hesaplanıp hesaplanmadığını sorgulayan Mustafa Kır, “Başkent Doğalgaz yetkilileri şunu iyi bilmelidir ki öfke patlaması grizu patlamasından daha şiddetlidir” uyarısında bulundu.
 
VATANDAŞI ODUNA-KÖMÜRE Mİ DÖNDÜRMEK İSTİYORLAR
 
Kır, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız tarafından hem gaz sıkıntısının olmadığı hem de yakın zamanda doğal gaza zam olmayacağının açıklandığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Doğalgaz sıkıntısı yoksa doğalgaza zamda yapılmayacaksa o zaman doğalgaza neden kota uygulanmaktadır. Elbette bunun haklı bir gerekçesi olmalıdır. Doğalgaz devri bitirilip, vatandaş oduna kömüre mi döndürülmek, elektrik tüketimine yönlendirilmek isteniyor bilmek istiyoruz. Böyle bir durum varsa başlayın tekrar odun, kömür satışlarına; kuralım sobalarımızı. Takalım fişlere elektrikli ısınma aletlerimizi.”
 
EPDK KENDİ TORUNLARINI KORUYOR, HALKIN TORUNLARINI KİM KORUYACAK?
 
Mustafa Kır ayrıca, “Torunlar gıdaya ait Başkent Doğalgaz A.Ş.’nin gaz satışında kota uygulamasına geçmesini EPDK kararıyla yaptığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? EPDK’nın kendi torunlarını koruduğu doğruysa bizim torunlarımızı kim koruyacaktır? EPDK’nın görevi halkın menfaatlerini mi, şirketlerin mi menfaatlerini mi korumaktır? Zamlı doğalgaz satmak için kota uygulaması tüketiciler yasasına aykırı olduğu bilindiği halde EPDK böyle bir hukuksuzluğa neden aracı olmaktadır?” diye sordu.
 
HALK DERDİNİ MARKO PAŞAYA MI ANLATACAK?
 
Memur Sen temsilcisi Kır konuşmasının sonunda da, yetkililere şu soruları yöneltti: “Şimdi soruyorum; halk bu konuda sağlıklı bilgiyi kimden alacak ve derdini kime anlatacaktır? Bu konuda sorumlu kimdir? Başkent gaz mı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı mı, EPDK mı, Ankara Büyükşehir Belediyesi mi? Yoksa Marko Paşa mıdır?”
Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER