SİYASİ PARTİ İL BAŞKANINDAN ADAY ÖĞRETMENLERE NASİHAT !

Aday öğretmen seminerinde tepki çeken bir olay yaşandı. Ağrı’nın Hamur ilçesinde, Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aday öğretmenlere yönelik düzenlenen seminerde AK Parti Ağrı İl Başkanı tarafından stajyer öğretmenlere nasihat verildi. Başkan yardımcısı ise görüntüleri paylaştı

SİYASİ PARTİ İL BAŞKANINDAN ADAY ÖĞRETMENLERE NASİHAT !

Siyasi parti il başkanı aday öğretmenlere eğitim seminerinde nasihat verdi!

Aday öğretmenlere yönelik verilen eğitimlerde, aday öğretmen uyum programında yaşananlar sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Bursa İnegöl’de geçtiğimiz dönem Aday Öğretmenlerin Eğitim Bir-Sen şubesine götürülmeleri diğer sendikaların şube temsilciliklerinin ziyaret programına alınmamaları büyük tepki toplamıştı. Haberimizde yer alan olay ise Ağrı ili Hamur ilçesinde yer aldı.

AK PARTİ YETKİLİSİ HANGİ UNVANA SAHİP?

AK Parti Ağrı Başkan Yarımcısı görevini yürüten ve partinin Sosyal Politikalar sorumlusu olan Vehap Erincik Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aday öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim semineri fotoğraflarını paylaştı. Erincik aday öğretmenlere verilen seminerde AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca’nın konuşma yaptığını belirtti. Atmaca’nın konuşmasında aday öğretmenlere eğitimciliğin önemini anlattığını kendi kişisel Facebook sayfasından fotoğraflarla birlikte paylaşan Erincik’in bu gönderisi tepkilere neden oldu.

DİĞER PARTİLERİN DAVETİ

Aday öğretmen seminerinde bir partinin il başkanının katılmasının doğruluğu tartışmaya açıktır. Eğitimden siyaseti uzak tutmak gerekmektedir. Bu hangi parti olursa olsun bir siyasi parti başkanının öğretmenlere nasihat vermesi  konuşma yapması objektif değildir. Ağrı’da diğer parti başkanlarının davet edilip edilmediği bilinmemekle birlikte Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sayfasında bu toplantı ile ilgili bir davet ya da duyuru yer almamaktadır.hamur-meb-aday-ogretmen-seminer

Ağrı’da yerel haber yapan 04haber.net internet sitesi de bu durumu gündeme getirerek Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç’tan açıklama beklendiğini belirtmiştir. Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, Ağrı’nın başka ilçesi Patnos’a Şube müdürü olarak atandıktan sonra görevlendirme ile Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü olmuştur. Kaya Karakoç’un eşi Neriman Karakoç ise Ağrı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

kaynak ; Öğretmenler İçin

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER