TÜZDER 10 YILDA 10000 MUCİT YETİŞTİRECEK

TÜZDER 10 YILDA 10000 MUCİT YETİŞTİRECEK
TÜZDER 10 Yılda 10000 Mucit Yetiştirecek
TÜZDER ve Adres Patent firmasının beraber yürüttüğü ilköğretim 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflara yönelik eğitim projesi kapsamında ilk eğitimler verildi. Adres Patent ve TÜZDER, ilköğretim çağındaki çocuklar için bir araya geldi. Üstün zekalı ve üstün yetenekli çocukları bünyesinde toplayıp sosyo - kültürel etkinliklere katılımlarını sağlamak amacıyla yola çıkan TÜZDER, Adres Patent’le yürüttüğü ‘10 Yılda 10 Bin Mucit Çocuk’ projesinde geleceğin mucitlerini bulmayı hedefliyor.
Üç ana konudan oluşacak derste çocuklara öncelikli olarak teorik bilgiler veriliyor. Daha sonra farklı elektronik eşyaları parçalarına ayıran öğrenciler son olarak da deney ve üretim bölümünde pil üreterek fikirlerini, ürün olarak ortaya koydular.
‘10 Yılda 10 Bin Mucit Yetiştirme Projesi’ hakkında görüştüğümüz TÜZDER (Üstün Zekalılar Derneği) Başkanı M. Hilmi EREN, öğrencilerin okullarda daha çok akademik eğitim aldıklarını, öğrendikleri bu bilgileri ise gerçek hayata uyarlama ve yeni fikirlere dönüştürme konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. TÜZDER ve Adres Patent işbirliğiyle gerçekleştirilecek çalışmalarda ise 4-5-6-7-8. sınıflara yönelik olmak üzere mucitlik eğitimleri düzenleyeceklerini belirten EREN, öğrencilerde sıra dışı düşünme, problem çözme, bilgilerin sorunların çözümünde kullanılması, fikirlerin projeye ve buluşa nasıl dönüştürülebileceği konusunda eğitimler verileceğini, eğitimin içeriğinde elektronik bir aletin parçalara ayrılmasının yanı sıra deney çalışmalarının da yer alacağını ve eğitmenlerin mühendis ve üstün zekalılar öğretmenlerinden oluştuğunu söyledi. Projeye başvurmak isteyenler TÜZDER'in internet sitesinden ve Facebook sayfasından form doldurabiliyorlar
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER