2019 YSK Seçmen Sorgulama Ekranı Tıkla Öğren

Seçmenler, 'Nerde oy kullanacağım?' sorusuna 2019 YSK seçmen sorgulama ekranı ya da E-Devlet üzerinden yanıt bulabilecek. 

2019 YSK Seçmen Sorgulama Ekranı Tıkla Öğren

Genellikle vatandaşların ikamet adresine en yakın okul olarak belirlenen seçim noktası, okulun kapasitesine göre farklı bir lokasyon olarak da belirlenebilecek. 

Hangi sandıkta oy kullanacağını henüz sorgulamayan vatandaşlar, seçmen sorgulama işlemlerini internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilecek. Kimlik bilgileri ya da E Devlet şifresinin yeterli olacağı seçmen sorgulama sisteminde, sorgulamayı gerçekleştiren kişi ve o hanede oturan tüm ailenin bilgileri yer alacak. 

Hangi Sandıkta Ve Nerede Oy Kullanacağım? 31 Mart 2019 günü gerçekleştirilecek olan Seçimi için oy kullanılacak sandık bilgileri yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kendi internet sitesi üzerinden sorgulanabilen seçmen bilgileri, aynı zamanda E-Devlet üzerinden de öğrenilebiliyor.

YSK seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, TC Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası (Eski ehliyetlerde sayfa olarak tanımlanıyor) bilgileri yeterli olacak.

E-Devlet sorgulamaları için; Eğer bir E-Devlet şifresine sahipseniz, Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama ekranı ile sandık bilgilerinizi tek tuşla öğrenebilirsiniz.

YSK tarafından yapılacak bilgilendirme mesajlarını almak istiyorsanız yapacağınız sorgulama sonucu ile gelen sayfada "E-Posta Adresi" ve/veya "Cep Telefonu" bilgilerinizi girmeyi unutmayın.

2019 YSK seçmen sorgulama ekranı için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2019, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER