19 MAYISTA HANGİ PROGRAMLAR İPTAL OLDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı 19 Mayıs Kutlamaları çerçevesinde verilecek tüm konser kutlamaları iptal etti.

19 MAYISTA HANGİ PROGRAMLAR İPTAL OLDU
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'kapsamında 40 ilde yapılması planlanan halk konserlerinin iptal edildiğini söylediBakanKılıç, iptal gerekçesi olarak Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki patlama ve içinde bulunulan sürecinhassasiyetini gösterdi.

Kılıç konuyla ilgili şöyle konuştu: "19 Mayıs kutlamalarında bir değişikliğe gitmek zorundayız. 40 ilimizin 19 Mayıs törenlerinin en coşkulu şekilde geçmesi için organize edilen halk konserleri vardı. Türkiye'nin değişik illerinde değişik sanatçılar sahne alacaktı. Hem gençlerimize, hem de halka açık etkinliklerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun Türk gençliğine armağını olan 'Gençlik ve Spor bayramı'nı en coşkulu biçimde kutlamaya yönelik hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.
"KONSERLER İPTAL EDİLDİ"

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan çok acı bir hadise var. 50 vatandaşımızı ebediyete uğurladık. Oradaki vatandaşlarımızın aziz hatırlarına saygı, içinden geçilen sürecin hassasiyeti ve yine İstanbul'da hafta sonu oynanan derbi sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin de hatırasını canlı tutmak adına toplumsal hassasiyetlerin bir gereği olarak, illerdeki halk konserlerini bugün itibariyle iptal ettik."
"TÜRK TOPLUMU ANLAYIŞ GÖSTERECEKTİR"

'19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın, Türkiye'nin bütün vilayetlerinde ruhuna, özüne ve misyonuna uygun şekilde kutlanacağını vurgulayan Kılıç, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Ama kutlamalardaki halk konserleri icra edilmeyecek. Bu konuda Türk toplumunun bize anlayış göstereceğine inanıyoruz. Nihayetinde bayram kutlamaları sabahın erken saatlerinde başlayacak ve devam edecek; ama işin konser boyutu bugün itibariyle iptal edildi. Temennimiz Türkiye'de yeni hadiselerin yaşanmamasıdır. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet inancı doğrultusunda ülkemizin gündeminde var olan, bilinen bütün sorunları çözüme kavuşturmayı hedefleyen bir siyasal iktidarız. Bu yönde de canla başla çalışmaya devam edeceğiz."
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER