4+4+4 UYGULAMASI İLE EĞİTİM BİRLİĞİ BOZULDU !

bozuldu'

4+4+4 UYGULAMASI İLE EĞİTİM BİRLİĞİ BOZULDU !

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasanın ideolojik olduğunu ileri sürerek, ''Asıl hedefi cumhuriyetle hesaplaşmaktır. Adının önünde 'milli' kelimesi olan bir bakanlık tarafından Türkiye'deki eğitim sistemi bilimsel, çağdaş yörüngeden çıkartılmaktadır'' dedi.
 
Koç, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda ''4+4+4'' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran uygulamayı eleştirdi.
 
Eğitimde yapılan düzenlemelerin ülkenin geleceğini etkilemesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Koç, 4+4+4 uygulamasının ülkenin yarınları için büyük olumsuzluklar taşıdığını iddia etti.
 
Koç, ''Bu yasa ideolojik bir yasadır. Asıl hedefi cumhuriyetle hesaplaşmaktır. Adının önünde 'milli' kelimesi olan bir bakanlık tarafından Türkiye'deki eğitim sistemi bilimsel, çağdaş yörüngeden çıkartılmaktadır. Raf ömrünü çoktan tüketmesi gereken bir takım kara düşünceler yavrularımızın geleceğine taşınmak istenmektedir'' diye konuştu.
 
-''Uygulama ile eğitimin birliği bozuldu''-
 
Düzenlemenin eğitimci olmayan vekiller tarafından hazırlanarak Meclis gündemine getirildiğini, Meclis'teki görüşmeleri sırasında da dayatma yaşandığını ileri süren Koç, ''Gündemi her alanda tekil olarak belirleyen AKP iktidarı en büyük karşı devrim adımını atmış ve uygulamaya geçirmiştir'' dedi.
 
Uygulamayla milli eğitimin temelini oluşturan eğitim birliğinin bozulduğunu ifade eden Koç, aynı zamanda Atatürk ilke ve devrimleri ile anayasanın değişmez hükümlerinin de eğitim sisteminden dışlanmaya çalışıldığını savundu.
 
Bakanlığın Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yönetmeliğiyle artık ders kitaplarında, Atatürk ilke ve inkılaplarına, laik, sosyal hukuk devletine uygun olma kriterlerinin aranmayacağını belirten Koç, ''Burada temel amaç, Türk ulusuna Atatürk'ü unutturarak ulusal kimliğini tartışmaya açmaktır. Yaşanan anayasa tartışmalarını da düşünürsek bu değişikliklerle Türkiye'nin etnik ve dini temelde bölünmesine maalesef zemin hazırlanmaktadır, ulusal birliğimizle oynanmaktadır'' diye konuştu.
 
Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Kendi çocuklarını özel kolejlerde ya da birtakım burs kaynaklarıyla yurt dışında okutan bu gayri milli iktidar kadrosunun milletin çocuklarına çağdışı bir ortaçağ eğitimini reva görmeleri ilginçtir. Eğitim yılına başlarken çocuklarımız tedirgindir, ürkektir. Anneler, babalar endişelidir. Öğretmenlerimiz şaşkındır. Okul yöneticileri hepsinden öte çaresiz durumdadır.
 
Başbakan ve kabinede karanlık düşüncelerin zihnini kapladığını bildiğimiz intihalci Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'nin birikimlerinden rövanş almak için gözlerini karartarak bu intikam adımını atmışlardır. Böylece kindar bir nesil yetiştirmeyi, kendi tarihinden husumet çıkaracak bir nesil yetiştirmeyi kendilerine amaç edindiklerini görmekteyiz.''
 
-''Düzenlemeyle ilgili görüşler alınmadı''-
 
CHP'nin yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını, mahkemenin şekil yönünden itirazı reddettiğini, esas yönünden ise gündeme almakta geç kaldığını söyleyen Koç, bu sebeple ailelerin ve öğrencilerin ne olacağını bilmeden kaos içinde beklediğini ifade etti.
 
Koç, ''(Yargıya gerekli talimatı verdim) diyen bir Başbakanın sözlerinin yüksek yargıdaki karşılığı ne olacak, merakla bekliyoruz. (Yargıya talimat verdim) sözü bu yasayla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin görüşmelerinde yüksek yargıya nasıl yansıyacak bunun sonuçlarını hep beraber göreceğiz'' dedi.
 
Çok sayıda eğitim fakültesi, sendika, dernek ve siyasi partinin düzenlemeyle ilgili görüşünün olumsuz yönde olduğunu dile getiren Koç, ancak hükümetin bu görüşlere kulak vermediğini, çoğulcu değil çoğunlukçu bir yaklaşımla hareket ettiğini savundu.
 
Koç, şunları kaydetti:
 
''Şunu herkes çok iyi bilsin. Anayasa Mahkemesi 'Yargıya talimat verdim' diyen Başbakanın sözlerine uyar ve ne karar verirse versin, Türkiye'nin dokusu ve hafızasıyla ne kadar oynamaya çalışırlarsa çalışsınlar, Atatürk ilkelerini ne kadar karartmaya çabalarlarsa çabalasınlar, cumhuriyeti ve kurumlarını ne kadar yozlaştırmaya çalışırlarsa çalışsınlar bu millete, bu değerleri de cumhuriyeti de Mustafa Kemal Atatürk'ü ve eserlerini de asla unutturamayacaklar.''
 
-''Sorular daha da detaylanacak''-
 
Koç, toplantı sırasında Bingöl'de mayın patlaması sonucu 8 polisin şehit olduğu bilgisini aldığını ifade ederek, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
 
Açıklamalarının ardından soruları da yanıtlayan Koç, bir gazetecinin ''Oslo görüşmeleriyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümete sorduğunuz sorular vardı. Pek de karşılık bulmadı gibi. Belgeleri ne zaman açıklayacaksınız-'' sözleri üzerine, CHP'nin sorularının Başbakan Erdoğan'da sıkıntılı bir ruh haline neden olduğunu ileri sürdü.
 
Koç, ''Aradan beş gün geçti. Bu sorular daha da detaylanacak. Terörün bugün tırmandığı noktada Başbakanın gafletinin, sorumluluğunun altını çizecek yeni sorularla, eğer cevap vermezlerse, muhatap olacaklardır'' dedi.
 
 

 
Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER