ADALET BAKANLIĞI 16 BİN PERSONEL ALACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2017 yılında Adalet Bakanlığı olarak yaklaşık 16 bin yeni personel alımı yapılacağını açıkladı.

ADALET BAKANLIĞI 16 BİN PERSONEL ALACAK
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2017 yılında 16 bin yeni personel alımı yapılacağını açıkladı.
Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığının 2017 yılı  bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen  eleştirilere cevap verdi.
 
92 BİN 607 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugüne kadar haklarında işlem  yapılmış kişi sayısı 92 bin 607, bunların tutuklananı 36 bin 951. Gözaltında bir  tane hakim var idari yargıdan. Yakalama kararı verilip de aranan 285 kişi var.  Arama kararı var ama bulunamamış. Bunun 30'u Yargıtay üyesi, 7'si Danıştay, 248'i  de adli ve idari yargı hakim ve savcı. Tutuklu 2 bin 410 kişi var ve bugüne kadar  3 bin 698 kişi şüpheliyle ilgili adli işlem yapılmıştır." dedi. 
 
Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığının 2017 yılı  bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen  eleştirilere cevap verdi.
 
FETÖ'nün cezaevlerinde ve cezaevi dışında rüyalar üzerinden propaganda  yaptığını ifade eden Bakan Bozdağ, birgün rüyada Hz. Peygamber'in, birgün Hz.  Yusuf'un cezaevinde bayram namazı kıldırdığının anlatıldığını aktardı. Görülen  rüyalarda "Yarın şu olacak, yarın bu olacak" diye anlatıldığını belirten Bakan  Bozdağ, hatta Amerika ve Rusya'nın savaşacağının ve bunun da 3. dünya savaşına  neden olacağının söylendiğini kaydetti.
 
Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, TBMM'de, devletin önemli  birimlerinin hepsinde, içeriden veya dışarıdan gelecek her türlü saldırıya karşı  buraların gerekli şekilde donatıldığını, cezaevlerine de uçaksavar konulduğunu  ifade etti.
 
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bütçesinin Adalet Bakanlığı bütçesinde  yer aldığını ancak kurumun sadece adının geçtiğini aktaran Bozdağ, bunun dışında  bütün harcamaları YSK'nın kendisinin yaptığını, bakanlıktan onay almadıklarına  dikkati çekti.
 
YSK'nın bir teşkilat kanunu bulunmadığını da ifade ederek, YSK  Teşkilat Kanunu çalışması yürüttüklerini, bu çalışmayı önümüzdeki günlerde  TBMM'ye sunacaklarını kaydeden Bakan  Bozdağ, buna göre, seçim müdürlerine hukuk  fakültesi şartı getireceklerini, seçim müdürlerinin aynı yerde iki defa seçim  yapmayacağını, bir rotasyon düzeni olacağını da ifade etti.
 
16 BİN PERSONEL ALINACAK  
 
Bakan Bozdağ, önümüzdeki yıl personel alımı yapılacağını bildirerek,  şunları söyledi: "2017 yılı içinde Adalet Bakanlığı olarak yaklaşık 16 bin yeni  personel alımı yapacağız. Bunlardan kastım icra katibi, zabıt katibi, mübaşir,  teknisyen, şoför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi gibi şeyler ve  de hakim savcı alımı dahil 16 bin civarında alım yapılacaktır. Son çıkarılan KHK  ile biz uzman çavuşlar ve uzman erbaşlardan 2 yıl çalıştıktan sonra görevden  ayrılanların gardiyan olarak mesleğe alımı konusunda bir hüküm koyduk. Önümüzdeki  günlerde bununla ilgili bir ilana çıkacağız. 35 yaşını doldurmamış olanlar  arasından bunun seçimi yapılacak. Zannedersem ilk ilanda 5 bin kişi bunlardan  alacağız. Büyük ihtimalle aralık ayı içinde bunun ilanını yapacağız."
 
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER