ANKARA'DA VALİLİK VE KESK RESTLEŞMESİ

KESK'in Ankara'da yapmayı planladığı eylem, KESK ve Ankara Valiliğini karşı karşıya getirdi. Valilik, sendikayı eylem kanunsuz gelmeyin müdahale ederiz diye tehdit etti.

ANKARA'DA VALİLİK VE KESK RESTLEŞMESİ
ANKARA’DA VALİLİK VE KESK RESTLEŞMESİ

KESK'in Ankara'da yapmayı planladığı eylem, KESK ve Ankara Valiliğini karşı karşıya getirdi. Valilik, sendikayı eylem kanunsuz gelmeyin müdahale ederiz diye tehdit etti.

KESK’in 4+4+4 eğitim düzenlemesi için yapmayı planladığı eylem ile ilgili açıklama yapan Ankara Valiliği eylemin toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa aykırı olduğunu dile getirdi. Valilik açıklamasında “ Ankara'da yapmayı planladığı eylemin, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırı olduğu kaydedilerek, ''Kanunsuz eylemin güvenlik güçlerince mutlaka engelleneceği ve eylemi organize edenlerle katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla sunulur'' ifadesine yer verildi. Açıklamada, basında yer alan haberlerden ve alınan duyumlardan KESK'e bağlı Eğitim-Sen organizesinde ''TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı ile zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören İlköğretim ve Eğitim Kanunu teklifini'' protesto etmek amacıyla eylem çağrısı yapıldığının öğrenildiği aktarıldı. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri uyarınca, Ankara'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin önceden belirlendiği ve ilan edildiği belirtilen açıklamada, şunlara değinildi: ''Ankara'da 2911 sayılı kanun hükümlerine göre bildirimde bulunulması ve daha önceden ilan edilen yasal meydan, açık alanlarla kapalı yerlerde yapılmak istenen toplantı ve gösteri yürüyüşleri, demokratik ve hukuki anlayış içerisinde elbette değerlendirilmektedir. Bu duruma göre adı geçen kuruluşlarca 'KESK olarak Türkiye'nin dört bir tarafından gelen on binlerle 28-29 Mart tarihlerinde Ankara meydanlarında olacağız' sloganıyla organize edileceği ve gerçekleştirileceği ilan edilen eylem, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırıdır ve Anayasa ile kanunların açık olarak yasakladığı durum, tutum ve eylemler demokrasinin güvencesi altında olamaz ve de hiçbir kanunsuz eylem gerekçesi ne olursa olsun Ankara'da kabul edilemez”

GELMEYİN MÜDAHELE EDERİZ

Valilik açıklamasında sendikalara gelmeyin müdahale ederiz diyerek “ Ankara'da yasal olmayan herhangi bir eyleme tevessül edilmesi halinde, meydana gelebilecek her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan, organize eden kuruluşlar ve yöneticileriyle söz konusu eyleme katılanların sorumlu olacağı, kanunsuz eylemin güvenlik güçlerince mutlaka engelleneceği ve eylemi organize edenlerle katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla sunulur' dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER