AP'NİN KARARINA TEPKİLER GECİKMEDİ

Avrupa Parlamentosu'nda(AP) sözde Ermeni soykırımı tasarısı kabul edildi. AP'ye tepkiler de gecikmedi.. İlk tepkiler Twitter'dan geldi.

AP'NİN KARARINA TEPKİLER GECİKMEDİ
Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmasına rağmen, tasarının kabul edilmesine ilk tepki MHP milletvekilleri ve Eski CHP'li İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler'den geldi.
 
Karara Tepki gösteren MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu "Brüksel'den Ankara'ya döndüm. AP de bütün karşı tellerine rağmen Ermeni soykırımını kabul etti. Tarih değil siyaset konuşuyoruz dediler." diye yazdı.
 
AP'nin kararına tepki gösteren bir diğer MHP'li vekil Lütfü Türkkan ise son dakika başlığıyla tasarının kabul edildiği haberini verdi. Yine Türkkan, "Papa'yı gördüğümde gözünden anlamıştım 'Paralel' olduğunu.." diyerek hükümete ince bir mesaj verdi.
 
Öte Yandan eski CHP'li ve Bağımsız olarak mecliste bulunan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de, "Türk ulusuna atılan soykırım iftiralarına susanlar, bu yalana pankart olup milletvekili adayı yapanlar, yüzyılın yalanını yüzyılın ihaneti yaptılar" diyerek eski artisi CHP'ye tepki gösterdi.
 
Güler ayrıca, "Soykırım Türk Ulusuna atılan büyük iftira. AKP-CHP milletvekili adayları müfteriler arasında. Bu durumda AKP-CHP nerede yer almış oluyor?" diye sordu. 
 
Peki bu duruma nasıl gelindi? Önceden ne olmuştu hatırlayalım:
 
Tarih 24 Nisan 2014 – Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık'ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada şunları söylüyor:
 
"Kadim ve eşsiz bir coğrafyanın benzer gelenek ve göreneklere sahip halklarının, geçmişlerini olgunlukla konuşabileceklerine, kayıplarını kendilerine yakışır yöntemlerle ve birlikte anacaklarına dair umut ve inançla 20'inci yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz.
 
Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı herkes gibi Ermenilerin de o dönemde yaşadıkları acıların hatıralarını anmalarını anlamak ve paylaşmak bir insanlık vazifesidir."
 
Dönemin Başbakanı Erdoğan mesajında Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarının milyonlarca Osmanlı vatandaşı için acılarla dolu zor bir dönem olduğunun yadsınamayacağını belirterek şunları ifade ediyor:
 
"Adil bir insani ve vicdani duruş, din ve etnik köken gözetmeden bu dönemde yaşanmış tüm acıları anlamayı gerekli kılar."
 
Erdoğan'ın bu açıklamasıyla Türkiye tarihinde resmi ağızdan ilk kez 1915 olaylarına ilişkin Ermenilere taziye mesajı iletilmiş oluyor.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER