ASKER KAÇAKLARINA İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

İsmet Yılmaz: Asker kaçaklarına idari para cezası uygulanacak! Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, asker kaçaklarına idari para cezası uygulanacağını belirtti.

ASKER KAÇAKLARINA İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK
ASKER KAÇAKLARINA İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK
 
Dikkat...Asker kaçaklarına idari para cezası uygulanacak. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, asker kaçaklarına idari para cezası uygulanacağını belirtti.
 
Bazı temaslarda bulunmak üzere memleketi Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nda 14 Nisan 2011'de değişiklik yaptıklarını anımsattı.
 
 
 
Yılmaz, "Bu değişiklikle idari para cezası uygulanması keyfiyetini getirdik. Jandarma Genel Komutanlığınca eylül, Emniyet Genel Müdürlüğünce ekim ayından başlamak üzere artık yoklama kaçağı ve bakayaların yurt genelinde aranması işlemleri başlatıldı." dedi.
 
Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Yoklama kaçağı ve bakayalara uygulanan idari para cezaları, işlenen fiilin süresine göre artmaktadır. Yani bir suçu işledikten sonra bile eğer kendin gelip 'hadi bu görevi yapmak istiyorum' dediğinde o zaman idari para cezası çok az ama sen değil, jandarmadaki veya polisteki kardeşimiz seni bir şekilde getirmişse o zaman bu çok daha fazla hatta 3'e katlandığı bile olmaktadır. Mesela 2 yıla kadar yoklama kaçağı olan bir kardeşim, işlemlerini kendiliğinden tamamlatırsa 593 lira idari para cezası veriyor ancak eğer güvenlik güçlerimiz getirmişse 2 bin 376 lira idari para cezası veriyor. 1 yıldan fazla yoklama kaçağı ve bakaya suçlarına kesinleşmiş idari para cezası bulunanları da mahkemeye sevk ediyoruz. Dolayısıyla hiçbir vatandaşımızın gerek idari para cezasına gerekse de hapis cezasına maruz kalmasını istemiyoruz. Askerlik işlemlerini de zamanında yaptırmaları, vatandaşlık görevleri ve kendileri açısından çok daha önemlidir."
Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER