BİNGÖL'DE HAİN PUSU !

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası 10 asker şehit oldu, 70 asker yaralandı.

BİNGÖL'DE HAİN PUSU !
Bingöl'deki PKK saldırısında şehit sayısı 10'a yükseldi. Saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldıkları hastaneye yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 asker daha şehit olunca, şehit sayısı 10'a çıktı.

BAKAN YILMAZ ŞEHİT VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısıyla ilgili olarak ''Şu an itibariyle 10 şehidimiz var. Bingöl'de 56, Muş'ta 8, Elazığ'da 4 ve Erzurum'da 2 olmak üzere toplam 70 yaralımız var'' dedi.
Öte yandan bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi'nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapıldı.

Türk Kızılayı ise kısa sürede harekete geçerek Bingöl Devlet Hastanesine 123 ünite kan gönderdi. Van, Kayseri ve İzmir'deki bölge kan merkezlerinden de çeşitli kan gruplarına ait 876 ünite kan takviye amaçlı Bingöl'e ulaştırıldı. 

ELAZIĞ'DAKİ 2 YARALININ DURUMU AĞIR

Bu arada saldırıda ağır yaralanan askerlerden Abbas Say ile Yavuz Topel, helikopterle Elazığ'a sevk edildi. İki yaralı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, durumlarının ciddi olduğu belirtildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol ile Malatya Valisi Vasip Şahin de Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne giderek, yaralıları durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.

GÖRGÜ TANIKLARI: ÖNDEKİ İKİ OTOBÜS DURMADI

PKK'lıların saldırısı sırasında bölgede bulunan görgü tanıkları saldırıyı 3 PKK'lının gerçekleştirdiğini söyledi. Saldırıda önce roketatar kullanıldığını belirten görgü tanıkları, "Sonra yakın mesafeden uzun namlulu silahlarla konvoy tarandı. Önde bulunan 2 otobüs durmadan hızlıca gitti. Roket isabet eden otobüs ise yandı. Durmayıp giden otobüsler de uzun namlulu silahlarla tarandı. Eğer o otobüsler saldırı esnasında durmuş olsaydı büyük bir facia yaşanırdı" dedi.

“SALDIRI SONRASINDA OPERASYON BAŞLATILDI”

Olayın takiben hem polis özel harekat hem de jandarma özel harekat birlikleriyle olay mahallinde operasyon başlatıldığını ifade eden Vali Güvençer, “Biz o hain saldırı ile ilgili son sözümüzü bu katillere en yakın zamanda Bingöl’den temizleyerek söylemiş olacağız. Bingöl bu coğrafyanın, bu bölgenin hatta Anadolu’nun sahip olduğu değerleriyle kalbi konumunda. 2 gün içinde yaşadığımız bu lanetli saldırılarla Türkiye’nin kalbine, Türk milletinin kalbinin derinliklerine bir hançer saplanmıştır. Bingöl, erdemli insanların milletine, devletine sadık, insanlık değerlerini sonuna kadar sahip insanların memleketidir. Bu menfur saldırıların Bingöllülerin yüreklerinde açtığı derin yara ve Bingöl sedalarından yükselen lanet katilleri en kısa zamanda kendi kanlarında boğacaktır. Ben, vatan toprağına emanet ettiğimiz şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. İnşallah yaralılarımıza bütün gayretlerimizle müdahale edeceğiz. İnşallah yeni şehit haberleri vermek durumunda kalmayacağız. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bu tür menfur olayların ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde son olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ASKERLER SİVİL VE SİLAHSIZDI”

Askerlerin yasal, izin, sağlık izni ve görev izni dolayısıyla memleketlerine dönen sivil insanlar olduğunu söyleyen Vali Güvençer, “1993 yılında yaşadığımız menfur saldırı gibi lanetli örgüt çirkin yüzünü göstermiştir. Sivil, silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kurdu. Konvoyda 3 otobüs, 2 minibüs, asker taşıyan 5 sivil araçla toplam 200 askerimiz vardı” şeklinde konuştu

12 ADET F-16 BÖLGEYİ BOMBALADI

Roket atarlı saldırının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 12 adet F-16 savaş uçağı PKK’lı teröristlerin bulunduğu alanı bombalamaya başladı. Diyarbakır’dan kalkan Pars filosuna ait savaş uçakları, saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarını ve sığınaklarını bir bir bombalayor. F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 2 adet de casa tipi askeri kargo uçağı kalktı.

"SALDIRI, ROKETLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Saldırının terör örgütü tarafından roketle gerçekleştirdiğini belirten Güvençer şöyle konuştu:

"Örgüt, kanlı emellerini bir kez daha gösterdi. İzin dönüşü ya da görev sonrası birliklerine katılmak üzere Elazığ'da toplanan silahsız ve sivil 200 askeri personelin Elazığ ve Bingöl Jandarma Birlikleri'nden kendilerine refakat eden 10 zırhlı araçtan oluşan toplam 15 araçlık konvoyla Elazığ istikametinden Bingöl'ü katederek Muş ve Van istikametine seyir halindeydiler. Olay Bingöl- Muş istikametinde 15. kilometrede devlet karayolu üzerinde roketli saldırı ile gerçekleşti."
 
Bingöl'de 'Acil Kan' Anonsu

Askeri konvoya yönelik saldırının ardından Bingöl Devlet Hastanesi'nde acil kan anonsu yapıldı.

Askeri konvoya yönelik saldırının ardından Bingöl Devlet Hastanesi'nde yaralıların tedavisi sürerken, Kızılay'ın Diyarbakır'da bulunan kan nakil aracı da Bingöl'e sevk edildi.

Öte yandan sosyal medyada yer alan paylaşımlara göre, "Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki yaralı askerler için hastaneden kan anonsu yapıldı ve acil kana ihtiyaç var"

Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan askerlerin tedavisinde kullanılmak üzere gerekli miktarda kanın kente gönderildiği bildirildi.

Kızılay'dan Kan Açıklaması

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Bingöl'de meydana gelen terör saldırısının ardından alarm durumuna geçildiği belirtildi.

Askeri konvoya yapılan saldırının ardından yaralanan askerlerin tedavisinde kullanılacak kanın, Türk Kızılayı tarafından karşılandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hain saldırı sonucu şehit olan ve yaralanan askerlerimiz olduğu bilgisi alındı. Yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türk Kızılayı tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sağlanan 50 ünite kanın yanı sıra 73 ünite kan daha hastaneye gönderildi. Takviye amaçlı olarak, Türk Kızılayı'nın Van, Kayseri ve İzmir'deki bölge kan merkezlerinden her kan grubundan 876 ünite kan daha Bingöl'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.''

Açıklamada, Türk Kızılayı'nın psikososyal destek uzmanlarının da terör saldırılarından olumsuz etkilenen bölge halkıyla şehit olan ya da yaralanan askerlerin ailelerine destek vermek üzere bölgede görevlendirildiğine işaret edildi.

Gelişmelerin, Türk Kızılayı'nın tüm birimlerince yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, bölgede ortaya çıkabilecek ek hizmet ihtiyacı için de tüm hazırlıkların tamamladığı bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER