2021'in ilk gününde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 2021'in ilk gününde cadde ve meydanlar sessizliğe büründü.

2021'in ilk gününde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim

Ülke genelinde dün saat 21.00'de başlayıp 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlamasına başkentte görüldü.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Kocatepe Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, Ankaralıların sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cuma namazını kıldığını belirterek, "Bundan sonra da inşallah camilerimiz aynı düzen ve sistem içerisinde ibadetlere açık olacak. Vatandaşlarımız bu konuda da çok dikkatli bir tavır sergilediler. Kurallara uydukları için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sağlığı, güvenliği, huzuru korumaya yönelik her türlü tedbiri almaya ve uygulamaları denetlemeye devam edeceklerini vurgulayan Şahin, "Vatandaşlarımız da gittikçe artan bir bilinçle bu tedbirlere hem riayet ediyorlar hem de uyulması için çevresindekilere tavsiyelerde bulunuyorlar. Bunu toplum olarak birlikte başaracağız. Rakamlar da bu uyumdaki dikkati bize gösteriyor." dedi.

İstanbul da yeni yılın ilk gününü sakin geçiriyor.

Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle İstanbul'un en hareketli semtleri ve sahiller boş kaldı. Eminönü ve Galata Kulesi'nde dolaşan turist grupları, kentin simgelerini arkalarına alarak fotoğraf çektirdi. Sultanahmet Meydanı'na gelen turistler de Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi başta olmak üzere tarihi cami ve yapıları gezdi. 

İstiklal Caddesi'nde turist yoğunluğu gözlenirken polis, cadde girişinde pasaport kontrolü yaptı.

Kent genelinde kısıtlamaya tabi olmayan iş yerlerinin büyük oranda kapalı olduğu, iş yerlerini açan esnafın da sakin bir gün geçirdiği görüldü. Restoranlar ve pastaneler siparişlerini paket servis ile adreslerine ulaştırdı.

Kısıtlama kapsamında polis ekipleri belirlenen noktalarda uygulama yaptı. Araçları durduran ekipler, sürücülerin izin belgelerinin olup olmadığını kontrol etti.

Öte yandan, kısıtlama sırasında açık olmalarına izin verilen bakkal, market, kasap ve kuru yemişçi gibi iş yerlerinden az sayıda vatandaşın alışveriş yaptığı görüldü.

Sakarya

Sakarya'da normal zamanda kentin en işlek adreslerinden Çark Caddesi, Tarihi Uzun Çarşı, Demokrasi ve Gar meydanlarıyla Donatım Park ve Millet Bahçesi'nde sakinlik hakim oldu.

Polis, jandarma ve zabıta ekipleri ile mahalle bekçileri kent genelinde denetimlerini sürdürüyor.

Kocaeli

Kentin işlek yerlerinden İzmit Kent Meydanı, Yürüyüş Yolu, Fethiye Caddesi ve Atatürk Bulvarı boş kaldı. Cadde ve sokaklarda, istisna kapsamında olan az sayıda kişinin olduğu görüldü.

Kısıtlamadan muaf olan işletmeler mesailerine devam ederken, kent sakinlerinin sokağa çıkma kısıtlamasına uyduğu gözlemlendi.

Bartın

Bartın'da vatandaşların yoğunluk oluşturduğu yerlerden Hükümet Caddesi, Şadırvan Caddesi, Yukarı Çarşı ve Kemer Meydanı'nda sessizlik hakim oldu.

Yine araç trafiğinin yoğun olduğu Bülent Ecevit Bulvarı ve İskele Caddesi de sessizliğe büründü.

Emniyet ekipleri, kent merkezinde denetimlerini yoğunlaştırdı, trafik ekipleri de kavşaklarda kontrol noktası oluşturdu.

Öte yandan belediye ekipleri de park ve bahçelerde temizlik çalışması yaptı.

Karabük

Karabük'te yılın ilk gününde cadde ve meydanlarda sessizlik hakim oldu.

Kent sakinlerinin sokağa çıkma kısıtlamasına uyduğu gözlemlendi.

Kentin farklı bölgelerinde denetim yapan polis ve jandarma ekipleri ise tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol ediyor.

Bolu

Bolu'da, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yeni yılın ilk gününde cadde ve meydanlar sessizliğe büründü.

Yılın ilk gününde kentin işlek yerlerinden Demokrasi ve Kent Meydanı, İzzet Baysal Caddesi ve Atatürk Bulvarı boş kaldı.

Cadde ve sokaklarda, istisna kapsamında olan az sayıda kişinin olduğu görüldü.

Düzce

Düzce'de üç gün sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde işlek cadde, meydan ve sokaklar boş kaldı.

Kentte yaşayanların kısıtlamaya uyduğu, kısıtlamadan muaf olan işletmelerin faaliyetlerini sürdürdüğü görüldü.

Polis ekipleri denetimlerini devam ettirerek yayaların ve sürücülerin izin belgelerini kontrol etti.

Zonguldak

Zonguldak'ta yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu Gazipaşa Caddesi ile Madenci Anıtı önünde sessizlik hakim oldu.

Kısıtlamaya ilk anlardan itibaren uyan vatandaşların evlerine çekilmesinin ardından cadde ve sokaklar boş kaldı. 

Kırklareli'nde de kısıtlama nedeniyle Özgürlük ve Demokrasi Meydanı ile Cumhuriyet ve İstasyon caddeleri boş kaldı.

İnsanların zaruri ihtiyaçları dışında kısıtlamaya büyük ölçüde uydukları gözlendi. 

Tekirdağ

Tekirdağ'da kısıtlamayla birlikte cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Kentte önceden yoğunluğun yaşandığı yerlerden Hükümet Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, tarihi Rüstem Paşa Camisi civarı ve sahil şeridi boş kaldı.  

Muğla

Muğla'nın Marmaris, Bordum ve Fethiye, Datça, Ula gibi turizm merkezlerinde, sahiller, meydanlar ve caddeler sessizliğe büründü.

Marmaris'in işlek yerleri Atatürk Meydanı, Yat Limanı, 19 Mayıs Gençlik Meydanı, Uzunyalı ve İçmeler sahillerindeki tenhalık dikkati çekti. 

Bodrum'un ünlü Paşatarlası, Kumbahçe, Gümbet, Ortakent-Yahşi ve Torba sahilleri ile sahil bandındaki yürüyüş yollarında sakinlik hakim oldu. Bodrum Belediye Meydanı, İskele Meydanı, Cumhuriyet ve Neyzen Tevfik caddelerinin de tedbirlere uyulduğu için boş olduğu görüldü.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de de uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER