ABD Mali'deki Ayaklanmayı Güçlü Biçimde Kınıyor

Pompeo, Mali'de dün Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın zorla istifa ettirildiği darbeye dair yazılı bir açıklama yayımladı.

ABD Mali'deki Ayaklanmayı Güçlü Biçimde Kınıyor

Amerika, herhangi bir yönetimin zorla ele geçirilmesini kınadığı gibi Mali'de 18 Ağustos'tarihinde ayaklanmayı güçlü biçimde kınıyor.

Pompeo, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Afrika Birliği ve diğer uluslararası ortakların bu tür eylemlere karşı yapmış olduğu kınamalara katıldıklarını bildirdi.

Alıkonulan hükümet yetkilileri ve ailelerin özgürlükleri ve güvenliklerin sağlanması gerektiğini söyleyen Pompeo Amerika, bütün siyasi ve askeri aktörleri anayasal hükümetin tekrardan sağlanmasına yönelik çalışmaya davet ediyor.

Pompeo, Mali‘de bütün paydaşları da “barışçıl bir diyalog sürecinde yer almaya” çağırdı.

Mali'deki darbe

Mali'de Kati'deki bir askeri üste dün sabah saatlerinde hareketlilik yaşanmış ve üsten çıkan askeri araçlar, başkent Bamako'ya ilerlemişti.

Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'yı alıkoyan askerler, hükümetin istifasını talep etmişti.

Darbeci askerler, Keita'nın yanı sıra Meclis Başkanı Moussa Timbine, Ekonomi ve Finans Bakanı Abdoulaye Daffe ve Dışişleri Bakanı Tieble Drame'yi alıkoymuştu.

Keita, devlet televizyonunda yapmış olduğu kısa konuşmasında istifa ettiğini duyurmuş, meclis ve hükümeti de feshettiğini açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER