Memurun Cimer Şikayeti Makam Atlama Sayılmaz

Disiplin Cezası Verilemez Bazı kurumlar CİMER ya da BİMER'e şikayette bulunan memurlarını disiplin cezası ile tehdit etmektedir. 

Memurun Cimer Şikayeti Makam Atlama Sayılmaz

Bu sebeple de memurlar dilekçe haklarını kullanmaktan imtina etmektedirler. Kurumlar buna gerekçe olarak da bir üst makamın atlanmasını gösteriyorlar. Ancak Danıştay bu konuda tereddütleri giderecek bir karara imza attı.

Danıştay'ın kararında memurun üstlerine bildirmeden doğrudan CİMER'e yazabileceğine dikkat çekildi. Nitekim CİMER başvurularını düzenleyen mevzuatta böylesi bir ayrıma gidilmemiştir. 

Dolayısıyla nasıl ki vatandaşlar doğrudan CİMER'e başvuruda bulunabiliyorsa memurlar da başvurabilecek. 

Bu konuda daha önce kurumlar tarafından verilen haksız kararlar söz konusu ise bu kararların peşine düşmek gereklidir. 

Danıştay tarafından verilen bu karar diğer memurlar için de emsal teşkil edecektir. Ancak hak kaybı yaşamamak için memurların süresi içerisinde başvurularını yapmaları gerekiyor. 

Ayrıca uzman hukukçular ile sürecin takip edilmesi de önem arz etmektedir. Aksi takdirde mağduriyetler yaşanabilir. Özellikle hiyerarşik kurumlarda bu tür başvurulara oldukça olumsuz bakılmaktadır. 

Ancak kanunen başvuru yapmada herhangi bir sakınca yoktur. Yasal hakkın kullanılmasının engellenmesi de idareciler açısından suç teşkil edecektir. Son derece ince bir çizgide yer alan bu düzenlemenin kötü niyetle kullanılmaması da gerekmektedir. 

Bu hakkın kötüye kullanılması ise yargının vereceği kararlar doğrultusunda belirlenecek ve uygulamaya geçilecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER