EMNİYET PERSONELİNİN ZORUNLU HİZMET UYGULAMASINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Emniyet hizmetleri sınıfına mensup personelin (çarşı ve mahalle bekçisi unvanlı personel hariç) atama ve yer değiştirme işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Yönetmelikte bazı değişiklikler yapıldı.

EMNİYET PERSONELİNİN ZORUNLU HİZMET UYGULAMASINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI
Bakanlar Kurulunun 6/6/2016 tarih ve 2016/8872 sayılı Kararı ile, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan ve bugün yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliklerden bazıları şöyle:
 
*Bölgeler içinde farklı hizmet sürelerine göre belirtilen ve Yönetmelik eki cetvelde yer alan il ve ilçelerin bazıların grupları ile zorunlu hizmet süreleri değişti.
 
*Emniyet Teşkilatındaki il ve ilçe kuruluşları dışında kalan ve doğrudan Genel Müdürlüğe bağlı kuruluşlarda görevli personelin o bölgede hizmet süresi, birimin bağlı bulunduğu il veya ilçe merkezinin Yönetmelik ekiı cetvelde gösterilen hizmet süresine bir yıl ilave edilmek suretiyle belirlenecek. Diyarbakır, Van ve Tunceli illerinde, özel harekat branşlı personelin görev süresi Yöneymelik eki cetvelde bu iller için gösterilen sürelere bir yıl ilave edilerek tespit edilecek.
 
*Personelin ikinci bölgenin alt bölgelerine ilişkin zorunlu çalışma süreleri yeniden belirlenirken, ikinci bölgenin (F) alt bölgesi de kaldırıldı.
 
*İkinci bölgede, o yer için belirlenmiş zorunlu hizmet süresi kadar daha kesintisiz olarak görev yapanlar, zorunlu bölge ikinci görevini tamamlamış sayılacak. Daha önce iki kat hiznet şartı aranıyordu.
 
*Değişiklikle belirlenen yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmayacak, ancak ikinci bölgede bulunduğu birimde birden fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni alınan onay tarihindeki hizmet süresi geçerli olacak. Herhangi bir nedenle il içerisinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanmasında ilk göreve başladığı tarih, birimler arasında yapılan yer değişikliklerinde ise eski biriminden ilişik kestiği tarih dikkate alınacak.
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER