66 AYLIKLARA ATATÜRK VE CUMHURİYET DERSİ VERİLECEK !

İlkokul 1. sınıf müfredatının açıklanması ile 66 aylık çocukların derslerde işleyeceği konular da netlik kazandı.

66 AYLIKLARA ATATÜRK VE CUMHURİYET DERSİ VERİLECEK !

 

 

Ağırlıklı olarak “oyunla öğrenme” stratejisinin belirlendiği yeni müfredatta, “Atatürk” ve “29 Ekim”e vurgu yapan derslere de yer verildi. Buna göre öğretmenler, çocuklardan Atatürk ile çekilmiş bir fotoğraf hayal etmelerini ve bu hayali resmetmelerini isteyecek. Sınıfta her öğrenci, el işi kağıtlarıyla Türk bayrağı yapacak; 29 Ekim şiiri ezberleyecek.

Öğretmenler, 15-19 Ekim arasında “29 Ekim” için çocuklardan bir Atatürk resmi için çerçeve yapmasını isteyecek. Çocuklar, Atatürk resimlerini kesip, kartonlara yapıştıracak ve etrafına bir çerçeve hazırlayacak.

Tamamlanan çalışmalar sınıf panosunda sergilenecek. Aynı hafta içinde öğretmenler bir başka derste de sınıfta görseller kullanarak Atatürk’ün hayatı ile ilgili öğrencilere bilgi verecek ve onlara Atatürk ile ilgili şiirler okuyacak. 22-26 Ekim haftasında da çocuklara Türk bayrağını anlatacak olan öğretmen, üzerinde ay ve yıldız çizili kartonları öğrencilere dağıtarak, çocuklardan Türk bayrağı yapmalarını isteyecek. Bayraklar sergilenecek.

‘Atatürk ile fotoğraf’

5-9 Kasım haftasında ise çocuklardan Atatürk’ün hayatı ile ilgili fotoğrafları inceleyerek fotoğraflar hakkında konuşmaları istenecek. Öğrenciler dört gruba ayırılacak. Öğretmen her gruba inceledikleri fotoğraflardan bazılarını verecek ve gruplardan bu fotoğraflardan birini seçmesini isteyecek. Öğretmen, gruplara fotoğrafı ayrıntılı olarak incelemeleri için süre de verecek.

Daha sonra öğretmen çocuklardan Atatürk ile çekilmiş bir fotoğraf hayal etmelerini ve bunu resmetmelerini isteyecek.milliyet

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER