EŞ DURUMU TAYİNİNİ KRİZİNİ 5 BAKAN ÇÖZECEK !

Öğretmenler için il emrinin kaldırılması öğretmenleri Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in sıkıntıya çözüm için ile sıkıntıya çözüm bulmak için görüşeceği öğrenildi.

EŞ DURUMU TAYİNİNİ KRİZİNİ  5 BAKAN ÇÖZECEK !
 
 
Yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde ve memur eşlerini büyük sıkıntıya soktu içişleri, dışişleri, adalet ve sağlık bakanları Yeni eğitim öğretim yılında öğretmen tayinleri için il emrinin kaldırılması eşleri ile aynı yerde çalışamayan memurları isyan noktasına getirdi.
 
Milli Eğitim Bakanhğı'nın (MEB) yeni düzenlemesi en çok her 2 yılda bir tayinleri çıkan polis ve asker eşlerini etkiledi. Bakanlık düzenlemeyle eş tayinlerinde, tayin istenen ilde öğretmene ihtiyaç olup olmadığına bakıyor. Eğer ilde norm kadro fazlası var öğretmene ihtiyaç yoksa tayinler yapılmıyor. Eşi ile ayn ilde çalışan memur norm kadro fazlası nedeniyle ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor.
 
GENELKURMAY'DAN ZİYARET
 
Emrin kalkması ile asker eşlerinin de olumsuz etkilenmesi, Genelkurmay Başkanlığım harekete geçirdi. Genelkurmay Başkam Necdet Özel, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i ziyaret ederek eşi öğretmen olan askerlerin yaşayacağı tayin sıkıntısını aktardı. Özel, eş durumu tayininde eski sistemin devamım talep etti.
 
4 BAKANLA GÖRÜŞME
 
Sağlık, yargı ve emniyet çalışanlarının taleplerini de değerlendirmeye alan Dinçer, İçişleri Bakam İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşme yapacak. Dinçer, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir araya gelerek Dışişleri personelinin öğretmen olan eşlerinin duru munu ele alacak.
 
MEB'e göre Her yıl eş durumundan 50 bin öğretmen yer değiştiriyor. Talepler daha çok doğudan. Bu sebeple batıda yığılma olurken, doğuda öğretmen açığı oluşuyor. Bu durumdan eğitimin olumsuz etkilendiğini düşünen bakanlık, çözüm yolları arıyor. Bakanalık  eş durumundan tayinleri yılda yalnızca bir kez ve ağustos ayında yapacak.  daha önce kamu bankası çalışanları olan kişiler, görevlisi sayıldığı için bu durumdan yararlanabilecek. 
Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER