İŞKUR: OKULLARDA HİZMETLİ SORUNUNU ÇÖZECEK

Türkiye İş Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okullarda ki hizmetli sorunu çözülüyor.

İŞKUR: OKULLARDA HİZMETLİ SORUNUNU ÇÖZECEK
Okullarda Hizmetli Sorununa çözüm
 
  
Türkiye İş Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okullarda ki hizmetli sorunu çözülüyor.

Daha önce Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde okullarda 6 ay süre ile görevlendirmeler yapılmıştı. Bu öğretim yılında ise Toplum yararına program ismi ile 9 ay boyunca işçiler görevlendirilmeye başlandı. Bazı il ve ilçelerde kura ile işçi görevlendirilmesi uygulaması tamamlandı. Ekim ayı içerisinde işçiler okullarda göreve başlayacak. Her okulda birden fazla işçi çalışacak.
 
Bu programa katılan işçilerin devlete maliyeti aylık brüt 1246,23TL olacak. 9 ay süre ile yapılan bu görevlendirmeler okulların temizlik sorununu geçici olarak çözecek.
 
Bu arada, İş Kur Müdürlüklerinin koordinesinde başlatılan toplum yararına uygulama; İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile SSK Müdürlüklerini daha çok karşı karşıya getirecek.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
emrullah yılmaz
emrullah yılmaz - 10 yıl Önce

işkur işçi arkadaşların daimi çalışmaası için hükümeti adım atması lazım diye döşünüyorum çünkü çalışan her vatandaş koskoca bir aileyi bu işle geçindirmeye çalışıyor bu sayede işsizlik sorunuda azalmış oluyor

mete acık
mete acık - 10 yıl Önce

yeniden devamn etme gibi bir şansımız varmı

fatmagültaş
fatmagültaş - 10 yıl Önce

benişkurdakursiyer olarak çalışmaktayım benim gibi okullarda çalışan kursiyerlerin durumu ne olacak bizlerde sözleşmeli olabilecekmiyiz bilgilerinize arz ederiz

musa dinç
musa dinç - 10 yıl Önce

bu sistemi daha kalıcı hale getirseler benim için daha iyi olur ama duyan kim

ali akkuş
ali akkuş - 10 yıl Önce

insanlıkmı bu 4yıldır okulda çalışıyom doğru duzgün siğorta yok tazminat hakkın yok devlet bizi hiç düşünmuyor geleceğimiz karanlık

MURAT YILMAZ
MURAT YILMAZ - 9 yıl Önce

Evet bencede en aşağı 4yada5yıl sözleşmeli olursa hem okul hem biz sözleşmeli ,hizmetliler kazanırız;2009 da 3aydı daha sonra taa 2014 de çıka bildik kurada;%80 bayan tercih etmeleride müdürve yardımcılarının yararına saten başkada bir işe yaramıyorlar;maaşlarda enaz binlira olsa,kadrolular bizim kadar asmıyorlar işi;vede yorulmuyorlar,saygılar.

mahsun celik
mahsun celik - 9 yıl Önce

bende bu ise alindim onun sayesinde evime ve aileme baka biliyorum ozurluyum komse bana is vermiyordu bunun sayesinde is sahibi oldum tek temennim bu isimin devamli olmasi kimseye muhtac adan ailemi gecindirmem allah devletomizden razi olsun..

Rıfat Atay
Rıfat Atay - 9 yıl Önce

Yeşil öz mahallesi ilk okul


SIRADAKİ HABER