ÖĞRETMEN İHTİYACI VE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından, Ankara milletvekili Murat Emir’in soru önergesine verilen cevapta öğretmen ihtiyacı ve ücretli öğretmen maaşı da açıklandı.

ÖĞRETMEN İHTİYACI  VE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI
Bakan Avcı, öğretmen ihtiyacının karşılanmasına ilişkin süreci şöyle açıkladı:
 
“Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanında Bakanlar Kurulunca Bakanlığımıza tahsis edilen ve Maliye Bakanlığınca kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabilmektedir. Tahsis edilen kadrolar illerin öğretmen ihtiyaç yüzdesi dikkate alınarak il milli eğitim müdürlüklerine dağıtılmakta, il milli eğitim müdürlüklerince atama yapılacak alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumlan belirlenmektedir. Belirlenen eğitim kurumlarına Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarih ve 9 sayılı Karan, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik ve Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılan duyurular üzerine başvuruda bulunanlar arasından tercihleri ve KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar yapılarak öğretmen ihtiyacı karşılanmaya çalışılmaktadır.”
 
Ücretli öğetmen istihdamının amacı
 
Avcı ücretli öğretmen uygulamasının amacını ise “öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmenler ile karşılanamadığı sağlık, izin ve askerlik nedeni ile eğitim kuramlarında derslerin boş geçmemesi ve öğrencilerin mağdur edilmemeleri amacıyla görev yapmak üzere ilgili mevzuatı çerçevesinde, öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından valiliklerce ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmesi yapılabilmekte olup Bakanlığımızca sözleşmeli öğretmen istihdamı yapılmamaktadır.” şeklinde açıkladı.
 
Öğretmen ihtiyacı sayısı
 
Resmi kurumlardaki öğretmen ihtiyacına ilişkin olarak ta bilgi veren Bakan Avcı, “Bakanlığımız MEBBİS Norm Modülü verilerine göre 21/04/2016 tarihi itibarıyla resmi eğitim kuramlarındaki net öğretmen ihtiyacı sayısı 66.574'dür. 2015 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavma (KPSS) girmiş ve Bakanlığımızca yapılan atamalar sonrasında potansiyel öğretmen aday sayısı 349.277’dir. Ücretli öğretmenlere ödenen net ücret 1.152,82 TL olup kadrolu öğretmenlere ödenen net ücret ise 2.509,10 TL'dir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER