KAÇIRILAN PİLOTLAR SERBEST BIRAKILIYOR

Kaçırılan 9 Lübnanlı Türkiye'ye teslim edilecek

KAÇIRILAN PİLOTLAR SERBEST BIRAKILIYOR
Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın birkaç saat içinde serbest bırakılacağı bildirildi. Kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması yönündeki müzakereleri yürüten Lübnan kaynaklarından alınan bilgiye göre, pilotları kaçıranlar, Akpınar ve Ağca'ya kendilerinin birkaç saat içinde serbest bırakılacağı yönünde bilgi verdi. Türk pilotların serbest bırakalıcağı yönünde hazırlıkların yapıldığı belirtilirken, bu bağlamda Ağca ve Akpınar için yeni kıyafetlerin tedarik edildiği ifade edildi. Lübnan İçişleri Bakanı Şerbil, dün yaptığı açıklamada, kaçırılan Türk pilotların ise serbest bırakılmasının yakın olduğunu söylemişti.
 
THY UÇAĞI HAZIR BEKLETİLİYOR
 
Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir uçağını hazır bekletmeye başladı. Yetkililerinden alınan bilgiye göre Lübnan'nın Beyrut Havalimanı'na uçacak olan THY uçağı ve personeli talimat bekliyor.
 
LÜBNANLI HACILAR TÜRKİYE'DE
 
-Pilotları kaçıranların, "Suriye'de tutuklanan Lübnanlı hacılar serbest bırakılsın" talebi gerçekleşti, hacılar şu anda Türkiye'de. Lübnan Genel Güvenlik Direktörü Abbas İbrahim, Şam ve Ankara'ya ziyaretlerde bulunup aracılarla görüştü.
 
LÜBNAN CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
 
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman alıkonuldukları Suriye’de salıverilen ve Türkiye’de bulundukları belirtilen 9 Lübnanlı’nın ülkeye ulaşması çabalarının hızlandırılmasını istedi.
 
Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil ile birlikte rehineler krizinin çözülmesi sürecini yakından takip eden Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Lübnanlıların ülkelerine dönüş sürecinin hızlandırılması çağrısı yaptı.
 
9 AĞUSTOS'TA KAÇIRILDILAR
 
Lübnan'da yayınlanan Daily Star gazetesinin internet sitesi, ülkedeki bir kaynağın, Türk pilotların birkaç saat içinde serbest bırakılmasının umulduğuna ilişkin açıklamasına yer verdi. Suriye'nin Azez bölgesine hacı olmak üzere gittiklerinde alıkonulan 9 Lübnan vatandaşının, ülkelerine teslim edilmek üzere Cumartesi günü itibarıyla Türkiye’de bulunduğunu belirten Daily Star, 9 Ağustos’ta kaçırılan THY pilotu Murat Akpınar ve Yardımcı Pilot Murat Ağca hakkında konuşan Lübnanlı güvenlik kaynağının, “Türk pilotların birkaç saat içinde serbest bırakılmaları bekleniyor” dediğini bildirdi. Pilotların serbest bırakılmasını gözlemlemek üzere aracıların Lübnan’a geldiği belirtildi. Kaynak, pilotların serbest bırakılmasını sağlamak için yapılan müzakerelerin fidye konusunu da içerdiğini kaydetti. Gelişmelerin Körfez ülkelerinden Katar’ın Lübnanlı hacıların salıverilmesine ilişkin çözüm sürecine dahil olma açıklamasından sonra yaşandığı da kaydedildi. Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Türk pilotlar bırakıldıktan sonra Suriye’de tutuklananların teslim edileceğini belirtti. Lübnan Genel Güvenlik Direktörü Tümgeneral Abbas İbrahim’in aracılarla görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde Şam ve Ankara’ya ziyaretlerde bulunduğu da belirtildi.
 
AİLELER HEYCANLA BEKLİYOR
 
LÜBNAN’da kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın serbest bırakılacağıyla ilgili haberler ailelerinde umutlu bir bekleyiş başlattı. Murat Ağca’nın Elazığ’daki ailesi bir an önce ona kavuşmayı beklerken, babası Zeki Ağca, "Çok sevinçliyiz. Biz de hayırlı haber bekliyoruz" dedi. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 9 Ağustos tarihinde silahlı kişilerce kaçırılıp rehin tutulan THY pilotları Murat Akpınar ve yardımcısı Murat Ağca’nın serbest bırakılacağıyla ilgili haberler ailelerini sevindirdi. Murat Ağca’nın Elazığ’daki baba evinde umutlu bir bekleyiş başlarken, aile bireyleri gelişmeleri televizyon haberlerini sürekli izleyerek takip ediyor.
 
İNŞALLAH KAVUŞURUZ
 
Memur emeklisi 70 yaşındaki baba Zeki Ağca, oğlunun serbest bırakılacağıyla ilgili haberlerin kendilerini sevindirdiğini belirterek şunları söyledi: "Çok sevinçliyiz. Biz de hayırlı haberleri bekliyoruz. Televizyondan izlediğimiz kadarıyla iyi gelişmeler var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar var olsunlar. Devletimiz, hükümetimiz, sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız, sayın Dışişleri Bakanımız ve Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Büyük emek harcadılar. Sağ olsunlar bu duruma getirdiler. İnşallah daha da iyi olacak, iyi haberler gelecek bekliyoruz inşallah. İşin sonuna varılmıştır tahmin ediyorum. İnşallah yakın zamanda çocuklarımıza kavuşacağız. Diğer kardeşimizin ailesine de selam gönderiyoruz, onlar da bizim kadar seviniyorlardır. Onlar da bekliyor böyle bir hayırlı haberi." Heyecandan konuşmakta güçlük çeken anne 65 yaşındaki Emine Ağca ise, "Bekliyoruz. Heyecandan konuşamıyorum. İnşallah çocuğuma bir an önce kavuşurum" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER