Bakan Selçuk’tan Müjdeli Haber GSS’de Gecikme Cezaları Silinecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Selçuk’tan Müjdeli Haber GSS’de Gecikme Cezaları Silinecek

GSS prim borçlarını yıl sonuna kadar ödeyen vatandaşların gecikme cezalarının silineceğini duyurdu. Zehra Zümrüt Selçuk, GSS ile ilgili son durumun ne olacağını merak eden vatandaşlara, GSS prim borçlarını yıl sonuna kadar ödeyen vatandaşların gecikme cezalarının silineceğini söyledi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’un açıklamalarından satır başları:

GSS’DEN VATANDAŞLARIMIZIN 99.1’İ YARARLANIYOR

1 ocak 2012 tarihinde hayata geçirilen genel sağlık sigortası ile sağlık hizmetlerine erişemeyen hiçbir vatandaşın kalmamasının hedeflendiğini açıklayan Selçuk, bu tarihten itibaren herhangi bir sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşların genel sağlık sigortası kapsamına alındığını söyledi. 

Konuşmasına ülkemizdeki vatandaşların yüzde 99,1’inin genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlandığını da ekledi.

FAİZSİZ ÖDEME İMKANIYLE BİRLİKTE GECİKME CEZASI VE ZAMMI SİLİNECEK

Bakan Selçuk, Genel sağlık sigortası prim borçları biriken vatandaşlarımız için faizsiz ödeme imkanının getirildiğini açıkladı. Bu kapsamda biriken genel sağlık sigortası prim borçlarını 31.12.2018 tarihine kadar ödeyen vatandaşların nisan ayı,2018 yılıyla birlikte ve bu tarihlerden önceki dönemlere ait ödenmemiş prim borçlarının gecikme cezası ve gecikme zammının silineceğini duyurdu. 

Zehra Zümrüt Selçuk, söz konusu prim borçlarının 31.12.2018 tarihine kadar ödenmemesi halinde bu borçlara geçmişe yönelik  gecikme cezası ve gecikme zammının ekleneceğini açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER