Hamza Aydoğdu'dan Sendika Yöneticilerine Övgü Kıyağı!

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, "İstanbul Eğitim Liderleri Buluşması" başlığıyla İstanbul'da eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

Hamza Aydoğdu'dan Sendika Yöneticilerine Övgü Kıyağı!

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 12 Haziran tarihinde Kartal'da "İstanbul Eğitim Liderleri Buluşması" başlığıyla başlattığı toplantıların sonuncusunu Eyüpsultan-Bağcılar-Bahçelievler üçlemesiyle 21 Haziran tarihinde  tamamladı. Hemen her gün bir kaç ilçedeki eğitim yöneticilerinin buluştuğu toplantılarda konuşmalar yapan Hamza Aydoğdu, eğitim liderlerine bir takım tavsiyelerde bulunarak ortak manevi değerlerden bahsetti.

Buraya kadar herşey normal, olağan dışı birşey yok. İstanbul'un, yüzbinden fazla eğitimcinin ve milyonlarca öğrencinin yaşadığı bir şehir olduğu düşünülürse bu tür toplantılar böyle bir mega kentte elbette yapılmalı, hem de sık sık.

Ancak sitemize ulaşan bilgilere göre bu toplantılarda yaşanan bazı olaylardan, eğitim yöneticilerinin rahazsız olduğu yönünde. Rahatsız oldukları olayları sitemize ileten eğitim yöneticilerinin iddialarına göre, Hazma Aydoğdu, yapılan toplantılarda hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen sendikasının şube başkanlarına övgüler düzüyor ve onlara başkanım diye hitap ediyor. Hatta toplantı boyunca bu övgülerine ara vermeden sık sık devam ediyor. Öyle ki toplantının konusu neredeyse bu övgüler olarak algılanıyor. 

Eğitim Bir Sen başkanlarına övgüler dizdiği bu toplantılardan biri de 20 Haziran 2019 Perşembe günü gerçekleşen ve Kağıthane Sadabad Nikah Salonu'nda, Kağıthane ve Beşiktaş ilçelerindeki eğitim yöneticilerinin katıldığı toplantı.

20 Haziran Perşembe günü yapılan bu toplantıda artık övgünün dozunu kaçıran Hamza Aydoğdu, toplantı öncesinde Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İdris Şekerci ile sabah saatlerinde bir araya geldiklerini, Şube Başkanı İdris Şekerci'nin de kendisini Kağıthane Anadolu Lisesi'ne götürdüğünü ve orada birlikte kahvaltı yaptıklarını anlatıyor. Uzun süre de kahvaltıyı gündeminde tutarak konuşmasına devam ediyor. Bu durum çok sayıda eğitim yöneticisinin canını sıkıyor. Bu arada Kağıthane Anadolu Lisesi müdürü de, Eğitim Bir Sen Şube Başkan Vekili Kadir Bolat.  

Bu toplantının yapıldığı gün Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise dikkat çekici.

Sabah kahvaltısı ardından hatıra fotoğrafı da çekiliyor tabi ki.

Kamuoyunun merak ettiği soru ise; 

Hamza Aydoğdu, İstanbul'da binlerce eğitim yöneticisi ile günlerce süren toplantıları Eğitim Bir Sen şube yöneticilerini övmek için mi yaptı?

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 02:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER