BAKAN FARUK ÇELİK'TEN ŞUBATTA ÖĞRETMEN ATAMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Çelik, Şubat ayı öğretmen atamasıyla ilgili soru üzerine, “Milli Eğitim Bakanımızla da görüşeceğiz. Devlet Personel Başkanlığı da bize bağlı olduğu için olayın bizi de ilgilendiren boyutu da var” diyerek olası ara atama için görüşme yapacağını söyledi.

BAKAN FARUK ÇELİK'TEN ŞUBATTA ÖĞRETMEN ATAMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazeteci Didem Açar, Faruk Bayuk ve Ferhat Özer'in ortak yayınla hazırlayıp sundukları programa konuk oldu. Çelik, Şubat ayı öğretmen atamasıyla ilgili soru üzerine, “Milli Eğitim Bakanımızla da görüşeceğiz. Devlet Personel Başkanlığı da bize bağlı olduğu için olayın bizi de ilgilendiren boyutu da var” diyerek olası ara atama için görüşme yapacağını söyledi. 
 
GÜNDEMDEKİ SORULARI YANITLADI 
Bakan Çelik katıldığı programda, Demokratikleşme paketi, yerel seçimler, Suriye olayları, şehir hastaneleri, emekliler, taşeron işçiler, Cumhurbaşkanlığı yerel ve genel seçimler, Şanlıurfa 11 Nisan Meydan Projesi, Urfa Belediyesi'nin Çalışmaları ve Şanlıurfaspor ile ilgili sorulara yanıtladı. 
 
KONU BİZİMLE DE ALAKALI 
Öğretmen atamalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Çelik, geçmişte çok sayıda Fen Edebiyat Fakültesi'nin açıldığını mezun sayısı ile mevcut ihtiyacın örtüşmediğini ifade etti. Ücretli öğretmen yerine kadrolu öğretmen alımı projesi üzerinde çalışma halinde olduklarını belirten Bakan Çelik ara atama için gerekli kadro izninin Devlet Personel Başkanlığı'na dolayısıyla kendi ellerinde olduğunu ve bu konuda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yla görüşeceklerini söyledi. 
 
NABİ AVCI'YLA GÖRÜŞECEĞİZ 
Çelik, “Atama bekleyen öğretmen sayısını eritmek için çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Ücretli öğretmen yerine atanmayan öğretmenlerin kadrolu olarak atanması planlanıyor. Problemleri sıfırlamak kolay değil ama arkadaşların endişesi olmasın gelecek yıllarda bu daha iyi olacak. Sizin sorunuzu da dikkate alarak , Milli Eğitim Bakanımızla da görüşeceğiz. Devlet Personelleri Genel Müdürlüğü de bize bağlı olduğu için olayın bizi de ilgilendiren boyutu da var. 
 
ATAMA VAR DEMİŞLERDİ 
Hatırlanacağı üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli Şubat ayında 10 bin öğretmen ataması yapılacağını söylemişti. Yine MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Şubat'ta kesin atama var diyerek öğretmen adaylarını heyecanlandırmıştı. 
Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nurten nebioğlu
nurten nebioğlu - 11 yıl Önce

sayın çelik fransızca öğretmenliği mezunlarının öğretmenlik hakları ellerinden alnmış atamaları yapılmıyor madem atama yapılmayacaksa neden bu bölümler kapatılmadı bir anne olarak tek umudum şubatta 400 500 öğretmen ataması olur bu gençlerde sevdikleri ve 5 yıl emek verdikleri bölümlerinin öğretmenliklerini yaparlar

SIRADAKİ HABER