İLAVE 1 DERECE İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

İLAVE 1 DERECE İÇİN ÖNEMLİ DUYURU
3. Dönem toplu sözleşme kazanımı ek derece ile ilgili işlemler, MEBBİS üzerinden yapılacak. MEBBİS modülünden yapılacak işlemle ilgili duyuruda, 15 Ocak 2016 tarihi itibariyle terfi işlemlerinin yapılacağı belirtiliyor.
Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:
“MEBBİS/e-Personel Modülü / Toplu Sözleşme Terfisi ekranı eklenmiştir. Bu ekrandan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin 28. Maddesine göre 15/01/2016 da Terfi almaya hak kazanıp henüz terfisi yapılmayanlar için toplu terfi işlemi yapılabilmektedir.”

1 DERECEDEN HANGİ MEMURLAR YARARLANACAK?

Memuriyette 13 derece bulunuyor.En alt kademeye ilkokul mezunu ve her hangi bir sebepten derece almaya hak kazanmamış kimseler başlar. Ancak Eğitim durumu ve başka sebeplerden dolayı kişinin göreve başladığı derecede farklılık olur. Toplu sözleşme de kazanılan haklardan birisi de yıllardır memurların beklediği memura bir derece verilmesydi. Bir derece kazanılmış hak aylık derecesini yükseltmektedir, kadro derecesini değiştirmemektedir. Bir derece hem kazanılmış hak aylığını hem de emekliliğe esas derece ve kademesini artıracaktır. Bir derece verilen personel, eğer kurumda aynı unvanlı ve aynı derece/kademede çalışan personel var ise zam farkını alır.  Memurlar her yıl bir kademe alır.Normal şartlarda 3 kademeyi tamamlayan, yani üç yıl çalışan memur bir derece alır. Kademeler küçüktün büyüğe doğru (1-2-2) çalıştığı yıl kadar alır. 3. Kademeden sonra bir üst derecenin 1. kademesine gelir. Daha önce memuriyeti olanlardan 2182 ve 2260 sayılı kanun hükümlerinden yararlanmamış bulunanlardan bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanır." Bir derece kazanılmış hak aylık derecesini yükseltmektedir, kadro derecesini değiştirmemektedir. 2015-2016 Toplu sözleşme kazanımı olarak 2005 Sonrası Göreve Başlayan Devlet Memurlarına 1 Derece verilmesi konusundaki Terfiler Gerçekleştirildi.

2015-2016 Toplu sözleşme kazanımı olarak 2005 Ssnrası Göreve Başlayan Devlet Memurlarına 1 Derece verilmesi konusundaki Terfileri Gerçekleştirildi. 

TERFİNİZİN GERÇEKLEŞİP GERÇEKLEŞMEDİĞİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 
2015 memurlarla hükümet arasında gerçekleşen görüşmelerin önemli maddelerinden birisi de memurlara bir derece verilmesi idi. Geçtiğimiz aylarda memurlar için son derece önemli olan toplu sözleşme görüşmeleri yapıldı ve önemli kararlar alındı. Bu önemli kararların başında 15.01.2005'den sonra göreve başlayacaklara 1 derece verilmesi konusu da vardı.Toplu sözleşme ile verilen ilave bir derece uygulaması Şubat 2016 maaşlarına yansıyacaktır.    2015 Toplu sözleşmesinde varılan mutabakata göre memura bir derece verilmesine karar verildi. Binlerce memurun merakla ve heyecanla beklediği BİR DERECE nihayet 2016 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek. Peki memura bir derece verilmesi konusundaki düzenlemeden kimler, nasıl yararlanacak?    İlave derece verilecek olan Devlet memurlarının; kazanılmış hak aylıkları ile emekli keseneklerine esas aylıkları (olanlar için), bir defaya mahsus olmak üzere öğrenim durumlarına bakılmadan ve kadro şartı aranmadan bir üst derecenin aynı kademesine getirilecek. Bugün gün itibariyle görevde olanlar ile bu gün mesai saati bitimine kadar göreve başlayacak olan Devlet memurlarından, daha önce ilave 1 derece yükselmesinden yararlanmamış olanların kademesi bir üst derecenin aynı kademesine yükseltilecek.  1 derece verilmesi maaşları ne zaman etkileyecek? İlave derece verilmesi, bazı etkilerini ilgili memurların bugün alacakları net maaşlarda, tüm etkisini ise 15 Şubat 2016 net maaşında gösterecek. Derece yükselmesi nedeniyle emekli keseneği hesabına dahil maaş unsurlarında görülecek artışların tamamı ilk ay kesenek olarak ayrılacağından, bu unsurlardaki artış net maaşı ancak 15 Şubat 2016 itibariyle etkileyecek. Derece yükselmesi nedeniyle emekli keseneği hesabına dahil olmayan maaş unsurlarında görülecek artışlar ise 15 Ocak 2016 tarihinde (bugün) net maaşa yansıyacak. Derece yükselmesinin net maaşa etkisi (15 Şubat 2016) İlave derece uygulaması, bulundukları unvan ve derecelerin yanı sıra haklarında uygulanan ücret sistemine göre Devlet memurlarının aylık miktarlarını farklı etkileyecek. 
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER