MERKEZİ YERLEŞTİRME KALKIYOR MU...

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme uygulamasının kaldırılacağı iddiaları üzerine verilen soru önergesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından cevaplandırıldı.

MERKEZİ YERLEŞTİRME KALKIYOR MU...
Verilen cevapta; merkezi yerleştirme işlemlerinin kaldırılmasına yönelik olarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütülen herhangi bir çalışmanın olmadığı belirtilirken, Hükümetin bu konudaki niyetinin ne olduğu konusuna ise değinilmedi.
 
Merkezi yerleştirme uygulamasının kaldırılacağına ilişkin iddialar, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU tarafından verilen bir soru önergesi ile Meclis gündemine taşınmıştı.
 
Bu soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU imzalı yazı ile verilen cevapta, şöyle denildi:
 
“Kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadro/pozisyonları için yerleştirme işlemleri Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerine göre gerçekleştirilmekte olup, mezkur Yönetmelikte kamu kurum ve kuruluşlarının, her yılın bütçe imkanları, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ile hizmet gereklerini de dikkate alarak yapacakları bir personel planlaması neticesinde atama yapılması planlanan kadro/pozisyonları Devlet Personel Başkanlığına bildirecekleri hükme bağlanmıştır. Ayrıca, bu kadro/pozisyonlar ile bu kadro/pozisyonlara tercihte bulunacak adayların taşımaları gereken nitelikleri gösterir tercih kılavuzunun hazırlanarak ilan edileceği ve adayların ÖSYM Başkanlığınca KPSS puanlan, tercihleri, kadro sayılan ve koşullan göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecekleri de hüküm altına alınmıştır.
 
Öte yandan, Devlet Personel Başkanlığında mezkur Yönetmelikte yukarıda belirtildiği şekilde düzenlenmiş bulunan merkezi yerleştirme işlemlerinin kaldırılması hususunda yapılan herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.”
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER