50 KİŞİNİN SALDIRDIĞI DOKTOR KOMADA

50 kişinin dövdüğü doktor komada

50 KİŞİNİN SALDIRDIĞI DOKTOR KOMADA

Yüksekova'da 22 yaşındaki hamile kadın müşahede altındayken hayatını kaybedince yakınları doktora saldırdı. 50 kişinin öldüresiye dövdüğü kadın doğum uzmanı Dr. Soner Pul yoğun bakımda tedavi altına alındı. Doktor Pul'un hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi

Hakkâri Yüksekova'ya bağlı Kısıklı köyünde yaşayan 9 aylık hamile 22 yaşındaki Güllü Bülbül'ün doğum sancıları tutunca dün Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Normal doğum yapan genç kadın, yaklaşık bir saat sonra hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan Bülbül'ün yakınları doğumu yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Soner Pul'a tepki gösterdi. Bunun üzerine hastane yöneticileri hastane önünde toplanan Bülbül'ün yakınları ile görüşerek olayla ilgili idari soruşturmasının yapılacağını, isterlerse adli soruşturma yapılması için kendilerinin de savcılığa suç duyurusunda bulunabileceklerini söylediler. Adli soruşturma çerçevesinde Güllü Bülbül'e otopsi yapılması için Cumhuriyet Savcısı hastaneye geldi. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Pul ile şikâyetçi olanların ifadeleri alındı. Sorguların tamamlanmasının ardından, Bülbül'ün yakınları oldukları belirtilen yaklaşık 50 kişilik grup doktor Pul'a sopalarla saldırdı. Öldüresiye dövülen Pul, aldığı darbeler sonrası aynı hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Hayati tehlikesi süren genç doktor, müşahede altında tutulmak üzere Van'a sevk edildi. Öte yandan saldırıda havaya ateş açarak savcı ve doktorun linç edilmesini önleyen polis memurunun da başından bıçakla yaralandığı öğrenildi. Olayın ardından hastane yönetimi yazılı açıklama yaparak Güllü Bülbül'ün ölüm nedenini şöyle açıkladı: "Normal doğum sonrasında amniyotik sıvı embolisi (Bebeğe ait hücrelerin annenin dolaşımına girerek solunum sistemini çökertmesi) olduğu tahmin edilen durum nedeniyle hastamız vefat etmiştir. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanımız ile ilgili diğer uzmanlarımızın tüm müdahalelerine rağmen hastanın kısa süre içerisinde kalbi durmuş ve vefat etmiştir. Hiçbir insanın yaşamak istemeyeceği böyle talihsiz olaydan sonra, henüz nedeni kesinlik kazanmamış bir durum için idari ve adli soruşturma başlatılmışken, böylesine hukuk dışı tavırla hareket edilmesi hukukun üstünlüğüne inanan bizleri derinden üzmüştür. Ülkemizin farklı yerlerinden gelip zor koşullarda mesleklerini icra eden biz sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalması, sağlık çalışanı bulma noktasında büyük sıkıntıya yol açacağı çok iyi bilinmelidir. Arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz."

MESLEKTAŞLARI İŞ BIRAKTI
Hastane Başhekimi Uz. Dr. Nurettin Kuzhan, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade ederek, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığını fakat güvenlik kameralarının incelendiğini ifade etti. Yaşanan olaya tepki amacıyla hastanede acil servis dışında doktorların poliklinik hizmeti vermediğini belirtti. (SABABAH)


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER