Hürriyet Sağlık Sen’den Açıklama: “Bayram Gelmiş Neyimize?”

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, 19 Mayıs Üniversitesi’nde süregelen yanlış uygulamaları eleştirirken, Tıp Bayramı öncesinde bazı açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Sağlık Sen’den Açıklama: “Bayram Gelmiş Neyimize?”


Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında son zamanlarda OMÜ’de yapılan tıbbi etik ve deontolojiye aykırı uygulamalardan söz etti. Sözlerine, 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde neler oluyor?” diyerek başlayan Çakmak, ardından şu şekilde devam etti: 

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Mart tarihinde tebrikler havada uçuşuyor. Kendi kurumunda çalışırken kansere yakalanmış bir meslektaşımız ameliyat ve tedavi süreci sonrası çok şükür şifa bulmuş, işine başlamış ve kontrol MR görüntüleme işlemi isteniyor.

Randevu almaya gittiğinde neyle karşılaşıyor dersiniz? Kurum çalışanı da olsanız ücret ödeyeceksiniz. Bir iki aylık randevu İçin 300-800 TL arası ücret ödeyen hemşire, teknisyen, Doktor vb sağlık çalışanı kardeşlerimiz BAYRAM GELMİŞ NEYİME, demekten kendini alamıyor. Pandemi döneminde tüm memurlar esnek mesai yaparken fazla mesai yapan sağlık çalışanlarına bu hakkı reva görenlerinde kendi meslektaşları olması vicdanları daha da acıtıyor.

Deontolojiyi sadece tıp fakültesi meslek kitaplarında önemsiz bir konu olarak algılayanlar aynı kurumda belki de aynı servislerde çalıştıkları mesai arkadaşlarını görmezden geliyor. Maalesef ki bu bahsettiğimiz gerçekler On Dokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yaşanıyor.

13 Şubat 2024 tarihinde Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi önünde yapmış olduğumuz basın açıklamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen sağlık çalışanların sorunları görmezden gelinmeye devam ediliyor. Unutturmamak adına 13 Mart 2024 tarihinde kuruma tekrar ikinci bir dilekçemizi veriyoruz. Fakat ne yazık ki değişen hiçbir şey ve bugün 14 Mart Tıp Bayramı olsa ne olur olmasa ne olur.

OMÜ çalışanı meslektaşlarımıza söz veriyoruz. Bu kurumdaki bu tarz sorunlar çözüme kavuşana kadar susmayacağız. Ekleyemeden geçemeyeceğimiz en önemli husus da bu tarz sorunlar üniversitelerde kurum idari kurullarında çözüme kavuşur. Gelin görün ki yetkili sendika bu kurullara hiç katılmamış bile.

Buradan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha sesleniyoruz: Artık mecburiyet yok, Hürriyet var. Hürriyet Sağlık-Sen var. Gelin bizi yetkili kılın etkili sendikacılığın nasıl yapıldığını hep birlikte gösterelim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER