50 KEZ ÇALIŞTAY DA YAPILSA BU KAFA DEĞİŞMEDİĞİ TAKDİRDE AMASYA DAHA ÇOK ŞEY KAYBEDECEKTİR!

TÜRK EĞİTİM SEN AMASYA ŞUBESİ YAPTIĞI AÇIKLAMADA

50 KEZ ÇALIŞTAY DA YAPILSA BU KAFA DEĞİŞMEDİĞİ TAKDİRDE AMASYA DAHA ÇOK ŞEY KAYBEDECEKTİR!

        Bugün itibarıyla,  bir yargı kararının uygulanması sonucu ilimizdeki  10 tane okul müdürünün yerlerinin değiştiğini öğrenmiş bulunmaktayız.Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi,Merkez Anadolu Lisesi,MERKEZ Mehmet Varinli,Akşemsettin,Atatürk,Tuğgeneral Hikmet Akıncı ilkokulları ile Suluova Şehit Aydın Korkmaz ve Bolat İlkokullarının müdürleri değişmiştir.İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş’ın söylemiyle bu uygulama Amasya’nın eğitim öğretimine,yani çocuklarımızın geleceğine en az % 10 zarar verecektir..
      Sonuçta uygulama bir yargı kararı,uygulanmak zorunda.Hasarın azalması için sunduğumuz çözüm önerilerini kabül etmemiş olsalar da kararı uygulayan yöneticilerin de yargıya gidenin de bir kusuru yoktur.Ancak çocuklarımızın hayatını %10 etkileyecek bu durumun oluşmasına sebep olan eski yöneticiler bu vebalden kurtulamayacaklardır.
2010 yılında yapılan  okul müdürleri rotasyonunda o zamanki Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mustafa Kocur’la birlikte yedi okul müdürünü istekleri dışında “ben yaptım oldu mantığıyla usulsüz atayan ve o zamanki Eğitim Bir Sen Merzifon Temsilcisini görevlendirdikleri için Merzifon Anadolu Öğretmen Lisesini müdür rotasyonuna açmayan eski Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve eski Atama Şube Müdürü Hüseyin Güneş bu olumsuzluğa sebep olan kişilerdir.
      Okulların açılmasına bir hafta kala bütün planlamaları altüst olan değerli okul müdürlerimiz de, gelecekleri %10 etkilenebilecek öğrencilerimiz de,vefakar velilerimiz de maalesef  bu  ” adam kayırma, bir sendikayı taltif etme sevdası ve sonucunda bir yerlere yaranarak kendilerine daha iyi mevkiler edinmek hırsı “ uğruna adeta cezalandırılmışlardır.Aslında ceza tüm Amasya’ya kesilmiştir.
         Okulları değişen Sayın müdürlerimiz, en kısa zamanda yeni okullarını da sırtlayarak görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını belirtmişlerdir.Bundan hiç şüphemiz yok. Ancak “Amasya  bunu hak ediyor mu?” sorusunu sormadan edemiyoruz.
      Biz Amasya Türk Eğitim Sen olarak o tarihte  yaptığımız basın açıklamalarıyla haksızlık yapıldığını anlatmış,hem eski Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’u hem de Sayın Valiyi  uyarmıştık.Amasya’ya gelen tüm bürokratlar gibi  “ ne olursa olsun,işime geldiği gibi davranırım,nasıl olsa AMASYALI sesini çıkartmaz,siyasiler de arkamda,siyasilerle bozuşmayım yeter,zaten birkaç yıl sonra giderim mantığı” ilehareket ederek maalesef uyarılarımızı dikkate almadılar.Bu mantık,bu kafa değişmediği sürece Amasyalı sesini çıkarmadığı müddetçe Amasya daha çok kaybedecektir.
          Artık bu mantık değişmeli,suçlu kimse,kimlerse cezasını çekmelidir diyoruz.Türk Eğitim Sen Amasya şubesi olarak bu konuyu kesinlikle yargıya taşıyacağız. Sendikamızca başta eski Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT ve eski Atama Şube Müdürü Hüseyin GÜNEŞ olmak üzere 2010 yılında yapılan yanlış atamada imzası bulunan  herkes hakkında maddi manevi tazminat davası açılacaktır. Haksızlığa uğrayan Amasyalılara ve okul müdürlerimize de Türk Eğitim Sen avukatları her türlü hukuksal desteği verecektir.
 


 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER