MEMUR-SEN ERKEKLERE DE ÖZGÜRLÜKTE ISRARCI

Hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketini olumlu karşılayan Memur-sen kamuda kılık-kıyafet düzenlemesinin sadece başörtüsü ile sınırlı tutulmasının bir eksiklik olduğunu ifade ederek erkeklere de özgürlük için Başbakanlığa yazı yazdı.

MEMUR-SEN ERKEKLERE DE ÖZGÜRLÜKTE ISRARCI
Memur-Sen Erkeklere de Özgürlükte Israrcı  
 
Hükümetin  açıkladığı  demokratikleşme  paketini  olumlu karşılayan Memur-sen  kamuda  kılık-kıyafet  düzenlemesinin  sadece  başörtüsü  ile  sınırlı tutulmasının  bir  eksiklik  olduğunu ifade  ederek  erkeklere  de  özgürlük için Başbakanlığa yazı yazdı.
 
Erkek kamu görevlilerinin takım elbise, kravat, saç, sakal gibi yasaklardan kurtarılması, özgürlük paketinin daha kapsayıcı ve daha özgürlükçü olması için Başbakanlığa yazılı talepte bulunan Memur-Sen, kılık kıyafet özgürlüğü talebinde ısrarcı olduğunu gösterdi.
 
Takım  elbise,  kravat  zorunluluğunun  kaldırılması,  saç,  sakal,  bıyık  ve favorinin  uzunluğu  gibi,  erkeklerin  şekline  yönelik  sınırlamalara  son verilmesini  isteyen  Memur-Sen  30  yıldır  insan  hak  ve  hürriyetlerini  ihlal eden  başörtüsü  yasağının  sona  erdirilmesini  demokrasi  adına  önemli  bir adım olarak değerlendirdi. 
 
Başörtüsü  yasağının  sona  erdirilmesi,  kamuda  çalışan  kadınlar  arası ayrımcılığı  sona  erdirdiği  gibi  kadın-kadın  eşitliğinin  sağlanması  açısından önem  arz  ediyor.  Demokrasi  yolculuğunda  yeni  yeni  mesafeler  alan Türkiye’de  demokratikleşme  için  kamuda  çalışan  erkeklere  yönelik  kılık-
kıyafet  dayatmalarının  da  sona  erdirilmesi  gerekiyor.  18  Mart  2013’ten itibaren  süresiz  sivil  itaatsizlik  gösteren  Memur-Sen  özgürlük  talebinin kadın erkek herkes için olduğunun altını çizerek Başbakanlıktan erkeklerin özgürlük taleplerini dikkate almasını istedi.
 
Demokratikleşme  paketinde  erkeklerle  ilgili  taleplerini  de  görmek  isteyen Memur-Sen’in Başbakanlığa yazdığı işte o yazı:
Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ysf dl
ysf dl - 11 yıl Önce

hükümet noterliğinden başka bir şey yapmayan sarı sendika mı bunu sağlayacak? az önce gülmüştüm, şimdi gülemem..

SIRADAKİ HABER