ÖĞRETMENE MUŞTALI SALDIRI PROTESTO EDİLDİ...

ÖĞRETMENE MUŞTALI SALDIRI PROTESTO EDİLDİ...
Değerli Basın Mensupları
 
        Ferhatpaşa İlkokulu Öğretmenlerinden Nebil  AKBAŞAK hocamız,  Dün okuldan çıktıktan sonra, saldırıya uğramış ve  bir şehir eşkiyası tarafında  “muşta” tabir edilen ve parmaklara takılan bir nevi silahla darp edilmiş, yaralanmıştır. Öğretmen arkadaşımıza geçici  işgöremez raporu verilmiştir. Öğretmen Arkadaşımızın,kaşında ve şakağında derin yara vardır ve sağ gözü de tamamen kapanmış olup, gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır.
       Biz bugün buraya, yıllarını iyi insan yetiştirmeye adamış, Çatalcalılar ve eğitim çalışanları tarafından  çok sevilen ve sayılan  eğitimci ağabeyimize ve dolayısıyla eğitim camiasına uygulanan şiddeti protesto etmek ve yalnız değiliz, yalnız  değilsiniz demek  için toplandık. Burada,birbirinden farklı dünya görüşüne sahip,değişik sendikalara mensup eğitimciler var.
 
     Türk Eğitim-Sen,Eğitim-Bir Sen,Eğitim-Sen ve Eğitim İş  Sendikalarına mensup eğitim çalışanları olarak, bütün eğitimcilerin temsilcisi olarak toplandık ve buradan sesleniyoruz.Nereden, kimden gelirse gelsin,şiddeti reddediyoruz.Şiddete maruz kalan arkadaşımız yalnız değildir.Burada toplanmış olan tüm meslektaşları onun yanındadır. 
Bu şiddet yanlısı, gözü dönmüş caniler yaptıklarının yanlarına kar kalacağını sanmasınlar. Benim bildiğim ve araştırdığım kadarıyla, Çatalca da ilk defa bir öğretmene bu tür bir saldırı gerçekleştirildi. Camia olarak bu işin üstüne gideceğiz ve bu saldırıyı gerçekleştiren veya azmettirenlerin  hukuksal  alanda peşini bırakmayacağız.
   
      Ancak; Bu saldırıların ciddi bir altyapısı olduğunu da belirtmek gerekir. Daha geçtiğimiz hafta Ordu da bir öğretmen arkadaşımız saldırıya uğradı. Bunlardan önce de yurdun dört bir yanında yapılan saldırılar dolayısıyla yaralanan ve hayatını kaybeden eğitimciler var.
 
      Öğretmenlere bu saldırıları yapanlara yeterli cezai müeyyideler uygulanmadığı için,saldırganlar bundan cesaret alıyor ve öğretmenlere saldırmaya devam ediyor.Dün yapılan saldırıyı da aynı şekilde değerlendirmek lazım. Dün bu işi yapan kişi, devlet memurunu darp etmekten ciddi bir ceza alacağını bilse, yakalandığında 3-5 yıl hapis yatacağını bilse bu işi yapamayacaktır.
     
     Eğitim çalışanları olarak,maruz kaldığımız bu itibarsızlaştırma,değersizleştirme  anlayışı karşısında sessiz kalmayacağız.Devlet Büyükleri ve Milli Eğitim Bakanlarının öğretmenleri hedef alan rencide edici açıklamaları ve  ALO 147 başta olmak üzere öğretmenin şikayet edildiği  her şikayetin işleme konulması bu saldırıların temellerini oluşturmaktadır.
 
     Devleti yönetenler sağ olsunlar,yaptıkları açıklama ve itibarsızlaştırma operasyonlarıyla da,  memurunu öğretmenini kötü niyetli kişilerin önüne atmış ve seyretmektedir.
 
      Bu uygulamalar sonucunda,öğrencisini öz evladından ayırmayan fedakar cefakar öğretmenlerimiz maalesef öğrenci ve velilerimizin potansiyel düşmanı haline getirilmiştir. Çıkarılan yönetmeliklerle okullarda disiplin alt üst edilmiş, öğretmen ders işleyemez duruma getirilmiştir.Öğrenciyi uyarmak şiddet kabul edilmektedir.
     “Artık  Yeter” diyoruz. Öğretmeni itibarsızlaştıran bu sistem değişmeli ve öğretmene hakkettiği değer verilmelidir.Yarın bir başka hocamızın uğradığı şiddeti protesto etmek için toplanmak istemiyoruz.
   
    Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığını Göreve Çağırıyoruz.  Sn.Cumhurbaşkanı,Sn Başbakan,Sn.Milli Eğitim Bakanı  öğretmeninize güvenin.  İki de bir, bizden  şikayetçi olmayın.Vatandaşların bir kısmı bu şikayetlerinizi yanlış anlıyor ve bize saldırıyorlar. Siz Öğretmeninize güvenin ki,öğrenci veli nihayetinde vatandaş sahip çıksın.
 
     Bu tür menfur saldırıların bir daha yaşanmaması dileklerimizle hepinizi saygıyla selamlıyor,katılımınız ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz
 
 
 
 
Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen Şb.Bşk     
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER