Sözleşmeli olarak çalıştırılan anne ve babalarından ayrı bırakılan çocuklar dram yaşıyor

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit ile birlikte 09.06.2018 tarihinde İstanbul 3 No’lu Şubeye bağlı Şile İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği iftar programına katıldı. 

Sözleşmeli olarak çalıştırılan anne ve babalarından ayrı bırakılan çocuklar dram yaşıyor

İstanbul Şube Başkanları ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, üyelerimiz ve ailelerinin de hazır bulunduğu programın açılış konuşmalarını İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu ve Şile İlçe Temsilcisi Mevlüt Girgin yaptı.

Daha sonra bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, sözlerine iftar programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Geylan, “Türk Eğitim Sen’i Şile’de yetkili sendika kılan tüm emektarlarımızı da hassaten kutluyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Tüm kamu çalışanları sendikamızın sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için gerçekleştirdiği imza kampanyasına destek vermelidir.

Sözleşmeli ve mülakatlı öğretmenlik istihdamına yönelik eleştirilerde bulunan Geylan, “Şu anda öyle büyük dramlar yaşanıyor ki… 8 Haziran tarihinde karneler dağıtıldı. Milyonlarca öğrenci karne sevinci yaşadı ama bir kısmı buruktu. Çünkü sözleşmeli öğretmen olarak çakılı çalıştırılan anne ve babalarından ayrı bırakılmışlardı. Bu drama bir son verilmesi gerekmektedir. Tüm kamu çalışanları sendikamızın sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için gerçekleştirdiği imza kampanyasına destek vermelidir. 2011 yılında tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmişti. Bunu sizlerin ve bizlerin ortaya koyacağı dirençle bir kez daha başarabiliriz” dedi.

Performans sistemi kökten reddediyoruz.

Performans sistemi ile ilgili açıklamalar yapan Geylan, bu sistemin öğrenci, veli ve idareci tarafından psikolojik şiddetin aracı haline getirileceğini, öğretmenlerin itibarını azaltacağını kaydederek, “Bu sistemi kökten reddediyoruz” dedi. Geçtiğimiz Ekim ayında pilot uygulamanın gerçekleştiğini öğrencilerin küfürlü, nahoş paylaşımlarının ardından iki gün içinde sistemin kapatıldığını hatırlatan Geylan, bu uygulamanın hem doğru sonuçlar vermeyeceğini, hem de iş barışını bozacağını bildirdi.  Geylan, “Tüm itirazlara rağmen performans değerlendirme sistemi hayata geçerce Ekim 2017’de aldığımız ‘meslektaşıma puan vermiyorum’ şeklindeki eylem kararımızı devam ettireceğiz ve hukuki, demokratik tüm girişimlerde bulunacağız” dedi.

26 Haziran’da da benzer tablonun yaşandığını görürsek, MEB’deki kripto Fetöcüleri temizleyin ve ülke huzur bulsun diyeceğiz.

Yönetici atama mülakat süreçlerinin tamamlandığına dikkat çeken Geylan, “Sonuçlar 7 Mayıs’ta açılanacaktı ama 26 Haziran tarihine ertelendi. 24 Haziran seçimleri öncesinde seçmen nezdinde tartışma yaşanmaması için sonuçların açıklanmasının ertelenmiş olduğunu ümit ediyoruz. Zira bu ertelemenin altından başka niyetler ortaya çıktığını görürsek, -tıpkı 2016 yılında olduğu gibi- o halde her türlü hukuki ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağız ve ‘MEB’de bir kripto Fetöcü damar var. Eğitim çalışanlarının birlik ve beraberliğini sabote etmek istiyor’ diyeceğiz. Ne olmuştu 2016 yılında? Hatırlarsanız 2016 yılında yapılan yönetici mülakatlarında İstanbul’da 100 tam puan alan 86 kişinin 81’i bir sendikanın üyesiydi. 90 ve üzeri puan alan 214 kişinin de 199’u bir sendikanın üyesiydi. Bu durumun iki izahı var demiştik. Ya İstanbul’daki en becerikli, en yetkin müdürler o sendikaya üye olmuşlar, bunların dışında ne kadar yetersiz insan varsa başka sendikalara dağılmış ya da komisyonlarda Müslüman kardeşlerimiz kul hakkı yemişler.

Milletimiz, 15 Temmuz gecesinde kamunun bir yapıya teslim edilmesinin ülkeyi ne hale getirdiğini gördü; böyle bir felaketten ancak milli birlik ve beraberlikle kurtulabileceğini fark etti. Ülkemizde oluşan birlik ve beraberlik ortamını sabote eden kim varsa çok açık söylüyoruz ki Fetöcüdür. Dolayısıyla 26 Haziran’da da benzer tablonun yaşandığını görürsek, MEB’deki kripto Fetöcüleri temizleyin ve ülke huzur bulsun diyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2018, 01:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER