AFYON MEM'DEN KASET AÇIKLAMASI

Afyonkarahisar İlinde yerel düzeyde yayın yapan gazetelerinden ODAK Gazetesi´nin 24/06/2013 ve 25/06/2013 tarihli baskılarında yer alan haberlerle ilgili MEM açıklama yaptı

AFYON MEM'DEN KASET AÇIKLAMASI
Afyonkarahisar Öğretmenevinde 21/01/2013 tarihinde İmam Hatip Lisesi Müdürleri ile 24/01/2013 tarihinde Merkez ve Merkezde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile Afyon Lisesi Konferans Salonu´nda, İlimiz Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim ÖZKUL başkanlığında ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN´ın da katılımı ile toplantılar gerçekleştirilmiştir.
 Bu toplantılarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmenlerine Seçmeli Dersler konusunda Milli Eğitim Bakanlığımızın 13/09/2012 tarihli ve  515 sayılı yazıları gereğince bilgi verilmiştir. Seçmeli derslerin (Kur’an-ı Kerim,Hazreti Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler) işlenişi ve uygulamada birliktelik sağlanması hedeflenmiştir.
 
 Seçmeli derslerdeki görevlendirmelerin  Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlık makamının 13/09/2012 tarih ve 515 sayılı yazılarındaki talimatlara uygun şekilde düzenlenmesi ve motivasyonu yükseltmek amacı ile Şube Müdürü İbrahim ÖZKUL bilgi vermiştir.
 
 Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin ZARARSIZ  imzalı söz konusu yazının son paragrafında “Özellikle Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler Dersleri öncelikle okullardaki mevcut Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri tarafından, bunların yetersizliği halinde ise İmam Hatip Meslek Dersi Öğretmenlerinin maaş - ek ders karşılığı görevlendirilmeleri suretiyle okutulacaktır. Bu suretle de öğretmen temin edilemediği hallerde ücretli öğretmen temin edilecektir. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılması ve aykırı davranan okul yönetimleri hakkında gerekli işlemlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim.” denilmekte olup,  Şube Müdürü İbrahim ÖZKUL tarafından okunmuştur. 

 İmam Hatip Lisesi Müdürleriyle ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile yapılan toplantılar gündemi belli olan toplantılardır. Toplantıda konuşulan konular tutanak altına alınmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile yapılan toplantıda branşı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olan okul müdürlerimizin de katılımıyla gerçekleşmiş olup, okul müdürlerinin farklı konumda değerlendirilmesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinden emir ve talimat almaları şeklinde bir sonuç çıkartmak toplantının ruhuna ve ortamına aykırı olup, idda edildiği gibi bir ortam ve çıkarım oluşturmadığı, toplantı sırasında ve toplantı ardından olayın gündeme gelmeyişinden anlaşılabilir.
 
Din Öğretimi Şube Müdürü İbrahim ÖZKUL’un seçmeli dersler konusunda yapmış  olduğu konuşmadaki bazı cümleler kasıtlı olarak Odak Gazetesi tarafından değiştirilmiş, ilaveler ve alıntılarla yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek cümleler kullanılmıştır. Kaset ve skandal kelimelerinin insanların bilinç altında çağrıştırdığı anlam açıktır. Olayla bu kelimelerin bağlantısının kurulması anlamlandırılamamıştır. Ocak ayında yapılan toplantıların üzerinden beş ay sonra  hangi maksatla ve  amaçla çarpıtılarak verildiği konusu düşündürücüdür.
 
 Olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Eğitim Denetmenleri Başkanlığınca inceleme başlatılmıştır.
 İftira niteliğinde yayın yapan Odak Gazetesi ve Gazetenin Köşe Yazarı Ömer Mazi ile ilgili olarak hukuki süreç başlatılmıştır. 
 
 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Metin YALÇIN
İl Milli Eğitim Müdür


 
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER