Cumhuriyet eserlerini sıfırladılar!

MEB, cumhuriyetin 100. yılında “hafıza tazeliyoruz” gerekçesiyle skandal bir strateji raporuna imza attı. AKP’nin 22 yıllık icraatlarının ballandırılarak anlatıldığı raporda Atatürk dönemi dahil kendilerinden önceki 78 yıllık cumhuriyet kazanımları silindi.

Cumhuriyet eserlerini sıfırladılar!

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı, “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eser” adıyla skandal bir rapor yayınladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Strateji Geliştirme Başkanı Ercan Türk ve 19 uzman imzalı 110 sayfalık raporda, cumhuriyetin 100. yılının anlatılacağı belirtilse de AKP öncesi 78 yılda yapılan eserler yok sayıldı.

“Cumhuriyetin 100. yılında ülke olarak yapılan eserleri milletin hafızasını tazelemek için” yazıldığı belirtilen raporda hedef kitle olarak öğrenci, öğretmen ve velilerin seçildiği belirtildi. Cumhuriyet tarihi AKP’yle başlamış gibi yapılarak Atatürk dönemi dahil olmak üzere AKP öncesi tek bir eser dahi rapora alınmadı.

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi

15 TEMMUZ ANLATILDI

Siyasi propaganda yapılan MEB raporu 15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle başlıyor. “15 Temmuz Demokrasi Müzesi” tanıtılıp “Bir mermi tehdidi”, “Karanlığa atılmak”, “İz bırakanlar”, “Sela”, “En uzun gece”, “Demokrasi nöbetleri” adlı salonlar bile tek tek sıralanıp, “Türk milletinin tek bir vücut olarak birleşmesinin sembolü müze” denildi.

KÖPRÜLERİ ATTILAR

Türkiye’nin 100 yıllık tarihindeki eserler anlatılırken, 1973’te açılan ülkenin ilk asma köprüsü Boğaziçi ve 1988’de açılan FSM Köprüsü de yok sayıldı. Raporda; AKP döneminde yapılan Çanakkale, Osmangazi, Yavuz Sultan Selim hatta Adıyaman-Diyarbakır arasındaki Nissibi Köprüsü fotoğraflı tanıtıldı. Öğrencilere örnek gösterilmesi istendi.

AYASOFYA’DAN AVRASYA’YA

Atmaca Gemisi’yle, Türkiye’nin dünyada kendi gemisavar füzesini ürettiği anlatılıp Göktuğ Hava Füze Sistemleri, Gökdemir Fırlatma Sistemi, Hava Savunma Erken Uyarı Radarı tanıtıldı. Bayraktar Akıncı Projesi, Atatürk Olimpiyat Stadı, Avrasya Tüneli sıralandı.

MİLLET BAHÇELERİ AÇTIK

Ertuğrul Gazi, Fatih, Yavuz, Abdülhamit Sondaj, TGC Derya, Marlin Sida, Anadolu ve İstanbul Gemileri Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Millet Bahçesi, Milli Denizaltı, Milli Füze (Tayfun), Milli Muharip Uçağı (Kaan), Gençlik Merkezleri, Geri Kazanım Suyu, Hızlı Tren, Hür Jet. Şehir hastaneleri…

TOGG’SUZ OLMAZ (!)

MEB’in strateji raporunda, “Tarih, 26 Eylül 2011’i gösterirken Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, ‘Bu pazara artık yerli bir otomobil yakışır. Bu sektörde artık kendimize bir model oluşturmanın vakti gelmiştir’ sözü yerli otomobil hamlesi için işaret fişeği oldu” denilip, TOGG tanıtıldı.

ÇAMLICA KULESİ’Nİ YAPTIK

“Çamlıca Kulesi’ni, Cumhurbaşkanımız Erdoğan 2021’de açtı. Çamlıca Tepesi’nde görüntü kirliliği oluşturan antenlerin tek yapıda toplanmasıyla görüntü kirliliği ve elektromanyetik kirlilik tamamen ortadan kaldırıldı.”

HAFIZA TAZELEMİŞ!

Öğretmenlere ilham olup, öğrencilere yeni fikirler kazandırmayı amaçladığını anlatan bir önsöz yazan Yusuf Tekin, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin bu zamana kadar ki, birikimlerini ve kazanımlarını milletimizin hafızasında tazelemek ve inancın başarıya dönüşme öyküsünün hatırasını yaşatmak amaçlanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen övünç kaynağı projelere emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

HELİKOPTERLER UÇURDUK

2023’te ilk uçuşunu yapan ATAK-2 helikopteri ve insansız hava araçları Aksungur, İHA, Anka, Milli Tank (Altay), Milli Tarama Sistemi, Milli ve Yerli Baz İstasyonu, Mir Deniz Aracı, Eti Maden, MİLGEM, TEKNOFEST sıralandı.

SALDA GÖLÜ’NÜ KORUDUK

Kanser Erken Teşhis Mobil Uygulaması, Konya Ovası Projesi, Kuzey Marmara Otoyolu, Kutup Araştırmaları Enstitüsü, Mavi Akım Boru Hattı, Marmaray ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin kurulduğu, Salda Gölü Koruma Projesi’ni yapıp, gölün hassasiyetle korunduğu yazıldı.

Salda Gölü

AKP propagandasına çevrilen MEB Strateji Raporu’nda neler var?

AKP’NİN HİZMET AZMİ ÖNÜNDE DAĞLAR, DENİZLER BİLE DURAMAZ

AKP’nin yaptığı Rize-Artvin Havalimanı, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, ‘Türkiye’nin kalkınmada ve özellikle de hava yolu ulaşımında son 20 yılda kat ettiği mesafenin sembolü olarak gördüğüm bu eser, ne dağların ne denizlerin bizim hizmet azmimizin önünde duramayacağının işaretidir’ sözleri bu büyük projenin değerini bir kez daha vurgulamıştır”  diye rapora girdi.

Artvin Havalimanı

UÇAN ARABA 15 YILA TRAFİĞE ÇIKACAK!

Türkiye’nin ilk uçan arabası Cezeri’ nin 10-15 yıl içinde trafiğe çıkacağı yazılıp Millet Kütüphanesi, Rami Kütüphanesi, İstanbul Havalimanı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Milli Botanik Bahçesi, Yusufeli Barajı, UYAP’ı kurdukları sıralandı. Bolu Tüneli, Demirkapı Tünelleri, Bilişim Vadisi’ni açtıkları övüldü.

İnsansız Hava Aracı

KARADENİZ’DE DOĞAL GAZ REZERVİ BULDUK!

“Karadeniz’de 1 trilyon dolar değerinde doğal gaz bulundu. Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefiyle 2017 yılında ülkemizin milli enerji ve maden politikası yeniden belirlendi. 20 Temmuz 2020 tarihinde Karadeniz Sakarya Gaz Sahası’nda gerçekleştirilen Tuna-1 kuyusundaki sondaj çalışmaları sonucunda Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi yapılmış oldu.”

Doğal Gaz

İlk uzay turisti de var

Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu’nu gerçekleştirerek, Alper Gezeravcı’yı uzaya gönderdiği raporda yer aldı. Gezeravcı’nın uzay gezisi görselleriyle kapsamlı sıralanıp 13 bilimsel deneye imza attığı yazıldı.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER