Eğitim Teknolojileri Dijital Dönüşümde Güçlü Araçlar Olmalı

Bakan Selçuk, dijitale doğru olan dönüşümün içinde olunan kitlesel eğitimden kişisel eğitime doğru bir gidişatı içerdiğini belirterek, "Eğitim teknolojilerinin de bu dönüşümde çok güçlü araçlar olmaları gerçekten önemli." dedi.

Eğitim Teknolojileri Dijital Dönüşümde Güçlü Araçlar Olmalı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye Özel Okullar Derneği IT Komisyonunun desteğiyle "Eğitimde Dijital Dönüşüm" temasıyla bu yıl 7'ncisi çevrim için düzenlenen Eğitim Teknolojileri Konferansı'nda (ETP21) konuştu.

Eğitimcilerin, doğru adresi takip eden, geleceği öngörecek, oraya uzanacak hem entelektüel hem de aksiyon gücüne sahip öncüler olmakla mükellef olduklarını dile getiren Selçuk, bu öncülük sayesinde geleceği daha güçlü bir biçimde kurmanın mümkün olacağını belirtti.

Çocukların bu gelecek tasavvuru içerisinde geride kalmamalarının, dünyadaki akranlarıyla birlikte bir şeyler oluşturmalarının ve insanlığın geleceğine dair güzel haberler üretmelerinin önemine dikkati çeken Selçuk, "Bir taraftan da dünyadaki bu dönüşümde çocuklarımızın adil bir şekilde yer bulmaları, yarışabilmeleri ve rekabet edebilmeleri çok önemli. Bunun temelinde yatan kavram da 'fırsat adaleti' diye düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığında 'fırsat adaleti' ifadesi kullanıyoruz. Çünkü fırsat eşitliği herkese eşit davrandığınızda herkesin hak ettiği içeriği ya da muhtaçlığını gidermiş olmazsınız. Bu nedenle de adalet kavramı çok daha sağlıklı bir kavram diyebiliriz." diye konuştu.

Dijital dünyanın içine doğan çocukların başka sorumlulukları ve ihtiyaçları olduğuna işaret eden Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar teknolojinin içinde doğdular diyebiliriz. Diğer kuşaklara göre yeni teknolojiyle ilgili hususları çok daha çabuk öğrenebiliyorlar, çok daha kolay uyum sağlayabiliyorlar. Bu bir taraftan farklı dönemlerde, iletişimin çok farklı yönlerini görmüş olan biz öğretmenlerin dikkat etmesi gereken başka yönleri de gündeme getiriyor. Çok eskilerde kırsal alanda çeşme başı buluşması, kapı önü sohbeti, çay bahçesi muhabbeti, tüm bunlar elbette iletişimin bir boyutu ya da aracı ama bugün sosyalleşmenin çok farklı versiyonlarıyla karşı karşıyayız. Sosyal medyayı ya da benzeri kavramları, sadece şikayet edilecek konular değil nötr araçlar olarak görmek zorundayız. Yani onların iyiye ya da kötüye kullanılası elbette bizim elimizde. Yoksa herhangi bir aracın ya da aletin iyi ya da kötü olmasında söz etmiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2021, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER