MEB'DEN İKİNCİ ATAMA MÜJDESİ

MEB'DEN İKİNCİ ATAMA MÜJDESİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni öğretmen atamaları devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile ilişkisi tespit edilen öğretmenlerin açığa alınması ile açılan öğretmen kadrolarına sözleşmeli olmak koşulu ile çok sayıda öğretmen ataması gerçekleştirildi. Yeni atanan öğretmenlerin bu dönem başında görevlerine başlamaları bekleniyor.
Sözleşmeli öğretmenler görev almanın sevincini yaşarken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir atama müjdesi geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 10 Ekim tarihinde yeni öğretmen aramalarının gerçekleşeceği belirtildi.
 
Ekim’de 15 Bin Yeni Sözleşmeli Öğretmen Atanacak
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemeleri devam ederken, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 33 bin öğretmen meslekten atılırken, yerlerine boşalan kadrolara yeni öğretmenlerin alınması işlemlerine başlandı. İşlemler sonucunda 4 yıl sözleşmeli olarak görev yapacak olan öğretmenlerin daha sonra kadroya alınması söz konusu olacak.
Uzun yıllardır öğretmen olmayı bekleyen adayların sözleşmeli de olsa öğretmen olacakları büyük sevince neden olurken, sözleşmeli öğretmen olmak isteyenler başvurularına başladı. Sözleşmeli öğretmenlik büyük sevinç uyandırırken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir müjde geldi.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ekim ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen başvurusu daha yapılacağı öğrenildi. Öğretmen adaylarının yine sözleşmeli olarak alınacağı ve 4 yıllık öğretmenlik ardından kadro haklarının açılacağı ifade edildi.
 
Yeni Atanan öğretmenler 1 Ay Gecikmeli Göreve Başlayacak
 
Şu an sözleşmeli olarak ataması yapılan öğretmenlerin dönem başında görevlerine başlamaları söz konusu olurken, Ekim tarihinde ataması gerçekleştirilen öğretmenlerin 1 ay gecikmeli de olsa görevlerinin başına gelecekleri belirtildi.
FETÖ soruşturmasında açığa alınan öğretmenlerin yerine boşalan kadroları dolduracak yeni öğretmenlerin ihtiyaç bulunan imam hatip, sosyal bilimler, fen lisesi, Anadolu lisesi ve meslek lisesi gibi okullarda görev yapacakları öğrenildi. öğretmenler okulların ihtiyaçlarına göre atanacak. kaynak: kamudanhaber
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER