Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu açıkladı: Ahilik ve fütüvvet dersleri geliyor

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Kırşehir'de yaptığı açıklamada yeni bir meslek eğitim politikası çıkacağını ve Ahilik ve fütüvvet derslerinin seçmeli ders haline getirileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu açıkladı: Ahilik ve fütüvvet dersleri geliyor

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu yeni meslek eğitim politikası hakkında konuştu. Şamlıoğlu ahilik ve fütüvvet derslerinin artık seçmeli ders olduğunu açıkladı. "İş ahlakı olmadan, ahilik kültürü olmadan hiçbir şey olmuyor" diyen Şamlıoğlu güçlü sanayi yapıları, büyük markalar yapılsa da sürecin merkezinde ahlakın olduğunu söyledi. Şamlıoğlu bereketin, merhametin ve ahlakın ticarette kıymetli olduğunu söyleyerek, müfredat yaklaşımlarını bu doğrultuda hayata geçireceklerini belirtti.

Kırşehir'de mesleki eğitim zirvesi, usta ve çırak buluşmaları yapacaklarını söyleyen Şamlıoğlu, mesleki eğitim alanında büyük fedakarlıklarla çalıştıklarını ancak arzu edilen seviyeye ulaşmadıklarını vurguladı.

Şamlıoğlu, il programlarına Kasım ayından itibaren ağırlık verdiklerini ve bu programlarda eğitim yöneticileri, valiler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini belirtti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, bu sayede bakanlık politikalarını birinci dereceden alanda gördüklerini ve talepleri de yerinde incelemiş olduklarını ifade etti.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER