MÜFETTİŞLER ZAM BEKLERKEN İŞLERİNDEN OLUYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığında 2500 müfettiş eğitim uzmanı yapılarak havuza alınacak. Daha birkaç ay öncesine kadar özlük haklarında iyileştirme bekleyen müfettişlerin , görevlerinden alınmak için yasa çıkarsa ; Müfettişler Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmuş olacak .

MÜFETTİŞLER ZAM BEKLERKEN İŞLERİNDEN OLUYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığında Maarif yasası ile beraber gündeme gelen , Müfettişleri eğitim uzmanı yaparak havuza alan yasa tasarısı Meclis'ten geçerse yaklaşık 2500 müfettiş eğitim uzmanı olarak havuza alınacak.

Havuza alınacak müfettişlerin yerine 500 müfettiş mülakatla Bakanlık bünyesine alınacak . Milli Eğitim Bakanlığının elindeki 3000 müfettiş kadrosunu Maliye Bakanlığına verirken karşılığında 500 kadroyu zor alması eleştirilecek konuların başında geliyor...

Müfettişlerin havuza alınması ve eğitim uzmanı yapılma nedeni olarakta basına yansıyan haberlere göre 800 paralel müfettiş ve 400 PKK sempatizanı müfettiş bulunuyormuş. Bunlar yasa ile havuza alınacakmış ve yeni müfettişler mülakatla seçilecekmiş . Madem PKK yanlısı 400 müfettiş var , bu kişileri soruşturma ile neden almıyorsunuz ?

Yaklaşık birkaç ay önce Ankara ilinde Maarif müfettişlerine konuşan Teftiş Kurulu Başkan'ı Atıf Ala ; İlköğretim Müfettişlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığınca yasa tasarısının hazırlandığını , Maliye Bakanlığı ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve yasanın Meclis'e getirileceğinin müjdesini verdi . İlköğretim müfettişleri maaşlarında iyileştirme öngörülen bu yasa için çabalayan Atıf ALA Bey'i ayakta alkışladı .

Müfettişlerin maaşlarına zam yapılacak düzenlemenin gündemde olduğu bir dönemde , müfettişlerin tamamının görevden alınacağı haberleri gündeme bomba gibi düştü . Müfettişlerin tamamının görevden alınarak eğitim uzmanı yapılacağı açıklamaları ve kanun tasarısının Meclis'e gelmesinin ardından gözler , Teftiş Kurulu Başkan'ı Atıf ALA'ya çevrildi.

Daha birkaç ay önce müfettişlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için uğraşan ve kürsüden bu müjdeyi müfettişlere veren Başkan'ın, müfettişleri görevden alacak yasa tasarısından haberi yok muydu ?

Yada birkaç ay içerisinde ne değiştide maaşına zam düşünülen müfettişlerin işine son veriliyor . Bu konuda Teftiş Kurulu Başkanının çıkıp müfettişleri rahatlatacak bir açıklama yapması lazım...

Çıkarılacak yasa ile müfettiş sayısı 500 düşecek . 2500 müfettişin işleri yetiştiremediği bir dönemde 500 müfettişle ben bu işi çözerim demek ferasetsizliktir. Toplam 500 müfettişin 100 tanesi Bakanlığa gelen şikayetlere bakacak olsa , geriye kalan 400 müfettişi illere böldüğümüz zaman her ile 5 müfettiş düşmektedir. Kısaca 500 müfettiş ile ülkenin denetim ve rehberlik sorununu çözerim diyorsanız yanılıyorsunuz . Yasa tasarısı çıksa bile birkaç aya kalmaz 500 müfettiş yermiyor diye açıklamaları daha şimdiden duyar gibiyiz .

O halde elinizdeki 2500 müfettiş kadrosunu vermeyin . Müfettişlere paralel okul ve yurtların kapattırılması , PKK eylemi ve gezi parkı eylemlerine katılan öğretmenlerin soruşturmaları, Dershane yasası ile birlikte özel eğitim ve öğretim kurslarının kapatılması ve denetimi ve daha bir çok konuda yıllardır saha temizliği çalışması yaptırdınız . Şimdi saha temizlendi , müfettişleride Milli Eğitimden temizleyelim mi diyorsunuz ? Kısa bir süre önce Milli Eğitim aynı şeyi il ve ilçe müdürlerini görevden alarak yapmıştı.

Okul müdürlerinin ve müdür yardımcılarının tamamını görevden alan il ve ilçe müdürlerine sahayı temizlettikten sonra , onları da görevden almıştı . Milli Eğitim Bakanlığına alınacak müfettişlerin tamamının mülakatla alınacak olmasının anlamı şudur . Torpili olmayan hiç kimse kariyeri ve liyakatı bile olsa müfettiş olamayacaktır . Bakanlığa alınacak müfettişlerin öncelikle Eğitimbirsen üye olmaları istenecektir . Eğitimbirsen yada siyasi referansı olmayan hiç kimse Bakanlığa müfettiş olarak alınmayacaktır . Mülakatla yapılacak müfettiş alımı denetim sistemini bozacaktır .

Sadece tetikçilik yapacak isimler Bakanlığa seçilecektir . Müfettişler , Milli Eğitim Bakanlığının tuzudur , tuzda kokarsa ....

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında yasa kanunlaşırsa müfettişlerin tamamı görevden alınacak ve eğitim uzmanı yapılacak . Yüzde 80'i bu iktidar döneminde müfettiş olan kişilerin tamamının görevden alınması ve eğitim uzmanı yapılması aklı selim olarak yeniden düşünülmelidir .

Milli Eğitim Bakanlığının temel sıkıntısı şudur . Bir düzeni kolayca yıkıyor ancak yerine getirecek düzeni kuramıyor . Müfettiş yasasıda böyle olacak . Müfettişlerin tamamı görevden alınacak , yerine getirilecek 500 kişi ile sistem tıkanacak . Birde gelen 500 kişininde torpili olduğu için , iş yaptıracak adam bile bulamayabilirsiniz ... Müfettiş yasası ile ilgili eleştirileri yaptık, şimdi neler yapılabilir birkaç kelamda bu konuda ederek haberimizi bitirelim

. * Müfettişlerin kadro sayısı asla düşürülmemelidir . Hatta boş kadroların da tamamına yeni alımlar yapılmalıdır .

* Müfettişlerin tamamının özlük hakları eşitlenmelidir. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında aynı işi yaptıkları halde farklı maaş almaları kabul edilebilir bir durum değildir.

* Paralel yapı ve PKK ile ilişki içerisinde bulunan ve bu yapılara hizmet eden müfettişler açılacak soruşturma ile görevden alınmalıdır . Her kim olursa olsun emri devletten değil , illegal yapılardan alan tüm memurlara karşı bu uygulama yapılmalıdır .

Kısaca devlette her türlü paralel ve vesayetle sonuna kadar mücadele edilmelidir . 

Teftiş Kurulu Başkan'ı Atıf ALA Bey , tarihe tüm müfettişleri görevden alan Başkan olarak değil , tüm müfettişlerin özlük haklarını artıran Başkan olarak geçmelidir . Zaman çabuk geçiyor . Makamlarda hızlı değişiyor ... Önemli olan hoş bir seda bırakmak ve adaletten ayrılmamak..

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER