Türk Eğitim-Sen: MEB, Lisans Tamamlama Eğitimlerini Tekrardan Vermelidir

Türk Eğitim-Sen bir açıklamaya yayınlayarak, "Milli Eğitim Bakanlığı, lisans tamamlama eğitimlerini tekrardan vermelidir" dedi.

Türk Eğitim-Sen: MEB, Lisans Tamamlama Eğitimlerini Tekrardan Vermelidir

Türk Eğitim-Sen bir açıklamaya yayınlayarak, "Milli Eğitim Bakanlığı, lisans tamamlama eğitimlerini tekrardan vermelidir" dedi. Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"

Milli Eğitim Bakanlığı, halen bakanlık kadrosunda görev yapan öğretmenler ve öğretmenler dışındaki personeller için lisans tamamlama eğitimi vermelidir. Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık 20 yıl önce öğretmenler için 2+2 veya 3+1 lisans tamamlama eğitimi programları açarak öğretmenlere 4 yıllık yükseköğretim mezunu olma hakkını vermiştir. Ancak, aradan geçen 20 yıllık süreçte herhangi bir eğitim yapılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili en son açıklama 2013 yılında yapılmış ve 2013 yılında ise uzaktan eğitim yoluyla lisans tamamlama programlarının açılmasının düşünüldüğü belirtilerek eğitimlere katılmak isteyenlerin tespit edilmesi istenmiştir. Buna rağmen bugüne kadar herhangi bir eğitim programı açılmamış ve lisans tamamlama yapılmamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılında Sendikamıza gönderdiği cevabi yazıda özetle 2023 Vizyon Belgesi’nin çalışma takvimine bağlı olarak Yükseköğretim Kurumu ve üniversitelerle işbirliği yaparak lisans tamamlama programlarının düzenlenmesinin planladığı ifade edilmişti. 

Lisans tamamlama eğitimlerinin sadece öğretmenler için yapılması da yeterli değildir. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmen dışındaki personeller için de lisans tamamlama eğitimleri verilmelidir. Bu personeller arasında da lisans eğitimi mezunu olmayan personeller de bulunmakta olup bu personeller içinde lisans tamamlama eğitimlerinin verilmesi gerekmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden lisans eğitimi almamış olanlara yönelik 2+2 ve 3+1 lisans tamamlama eğitim programlarının düzenlenmesi konusunda çalışma yapılmasını talep ettik." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER