YKS Tercih Sonuçları ne Zaman Açıklanacak?

Öğrencilerin heyecanla beklediği YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 

YKS Tercih Sonuçları ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca öğrenci 2018 YKS sonuçların açıklanmasını bekliyor. Kimi öğrenci üniversiteye yerleşecek kimisi yerleşemeyecek. Yerleşemeyenler bir sene daha YKS sınavı için ter dökecek. 

2018 Üniversite yerleştirme sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden  adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine  gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli  olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı  verilecek. 

Yerleştirme sonuçların hangi tarihte açıklanacağı henüz netleşmedi.

Geçtiğimiz sene 26 Temmuz tarihinde sona eren tercih döneminden sonra sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 8 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı. 

Bu sene YKS tercih sonuçları 27 Ağustos Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklanması beklenebilir. 

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül'de olacak.

YERLEŞEMEYENLER İÇİN SON ŞANS: EK YERLEŞTİRME

Üniversite kontenjanları yayınlanıp, üniversite tercihleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme süreci başlayacak. 

Merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamıyorlar. 

Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Ek yerleştirme tercih ücreti 15 lira olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların yapacakları tercihler işleme alınmayacak.

ÜNİVERSİTE SONUÇLARI SONRASI KAYIT BELGELERİ BUNLAR OLACAK

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Kaynak: tgrthaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER