Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Avrupa Merkez Bankasından (ECB) yapılan açıklamada, Yönetim Konseyi'nin, bugünkü toplantısında, faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldığı, politika faizinin sıfır, mevduat faizinin yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te sabit bırakıldığı bildirildi.

Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Açıklamada, mart ayında 750 milyar avro ile başlatılan ve haziran ayında 600 milyar artışla 1 trilyon 350 milyar avroya çıkarılan  Pandemi Acil Varlık Alım Programı' (PEPP) 500 milyar avro daha artırılarak 1 trilyon 850 milyar avroya çıkarıldığı belirtildi.

PEPP’nin Mart 2022’ yılına kadar devam edeceği söylenen açıklamada, program çerçevesinde alınmış varlıkların vadesi gelen anapara ödemeleri en azından 2023 yılı sonuna kadar yatırıma yönlendirilmeye devam edilecek.

ECB’nin net varlık alımları Kovid-19 krizinin sona erdiğine karar verilene kadar devam edeceği söylenen açıklamada, Uzun Dönem Güdümlü Refinansman Operasyonu III (TLTRO III) için daha olumlu şartların Haziran 2022’ yılına kadar uzatıldığı söylendi.

Açıklamada, ECB’nin faiz oranları, enflasyon görünümü yüzde 2 hedefine yeterince yaklaşana kadar düşük kalacağı mesajı da verilerek, döviz kuruna dair gelişmeleri yakından izleneceği söylendi.

Avro Bölgesi dışındaki merkez bankalarına avro likiditesi sağlanması için açılan swap ve repo hatları süresi Mart 2022' yılına kadar uzatıldığı açıklamada yer aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER