Erdoğan’dan enflasyon itirafı: “Ne verirsek verelim eriyip gidiyor”

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde yaptığı konuşmada "Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz rahatlayacak. Enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan enflasyon itirafı: “Ne verirsek verelim eriyip gidiyor”

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alım gücü hakkında itirafta bulundu. Yüksek enflasyona ilişkin konuşan Erdoğan, "Ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor" dedi.

Erdoğan, partisinin Aksaray ve Yozgat mitinglerinde konuştu.

Erdoğan, Aksaraya'daki kent meydanında yaptığı konuşmada "Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz rahatlayacak. Enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için oy isteyerek "Aile yapımıza daha sıkı sıkı sahip çıkacağız. Gençlerimize daha sıkı sahip çıkacağız. Hiçbir alanda kazanımlarımızdan taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının sonunda ise isim vermeden Yeniden Refah Partisi'ni eleştirdi. AKP'li Cumhurbaşkanı, mitingdeki kalabalığa seslenerek "Sonradan aramıza karışmak isteyenler vardı ya, onlara gerekli dersi sandıkta vereceksiniz değil mi?" dedi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Yozgat'ta yaptığı konuşmasında ise İstanbul ve Ankara için oy istedi. 

Muhalefeti de hedef alan Erdoğan, "Muhalefet güya bir değişime gitti. 13. Cumhurbaşkanımız dedikleri genel başkanları dışında hiçbir şeyi değiştirmediler" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

“Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede yanımızda olduğunuz için Aksaray’a teşekkür ediyoruz. Bize durmak, duraksamak yok. Bundan sonra da aynı şekilde bu yolda devam edeceğiz. Aksaray’a mahcup olmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Büyümede, milli gelirde tarihimizin en iyi seviyelerini gördük.

“ENFLASYON DÜŞÜNCE ELİMİZ RAHATLAYACAK”

Çalışanlarımızın, emeklilerimizin alım gücünü korumak için çalışıyoruz.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz. Emeklilerimizin ikramiyelerinde artışa gittik. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmesi ile birlikte elimiz biraz daha rahatlayacak. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor.

Büyümede, milli gelirde, ihracatta, diplomaside tarihimizin zirvelerini gördük. Bölgemizde yaşanan krizlerin gerilimlerin ülkemize olumsuz etkilerini hep göğüslüyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığıyla boğuşuyoruz. Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Önceliğimiz enflasyonu düşürmek. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz rahatlayacak. Enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu başaracak programa sahibiz. 

"AİLE YAPIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

 Amaçları Türkiye’yi istikrarsızlık iklimine sokmaktır. Gelip geçici sıkıntılarla milletimizle aramızı bozabileceklerini zannediyorlar. Bu oyunu hep beraber bozacağız.

Önümüzdeki Pazar günü sadece belediye başkanlarını seçmekle kalmayacaksınız. Sandıkla bize vereceğiniz destekle de diğer mücadelelerimizin de önünü açacaktır. 

Devletimizi daha da güçlendireceğiz. Ekonomimizi daha da güçlendireceğiz. Aile yapımıza daha sıkı sıkı sahip çıkacağız. Gençlerimize daha sıkı sahip çıkacağız. Hiçbir alanda kazanımlarımızdan taviz vermeyeceğiz.

Cumhuriyetin ilk asrında yaşadıklarımızdan aldığımız dersler ışığında önümüzdeki asrı kendi çağımız yapmakta kararlıyız.

YENİDEN REFAH'A İSİM VERMEDEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşiniz yerel yönetimlerle el ele verecek ve yoğun bir şekilde hizmetlerimizi illerimize, ilçelerimize ve beldelerimize kadar ulaştıracağız.

Sonradan aramıza karışmak isteyenler vardı ya, onlara gerekli dersi sandıkta vereceksiniz değil mi?"

“GENEL BAŞKANLARI DIŞINDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yozgat mitinginde ise şunları söyledi:

“Düne kadar toplu iğneyi ihraç eden bir Türkiye vardı. Ekonomiden, ihracata ülkemizi hep birlikte büyüttük. Ülkemizi birçok başlıkta parmakla gösterilen bir konuma beraber getirdik. Başta savunma olmak üzere her alanda kendi göbeğimizi kendimiz kestik ve kesiyoruz.

Hayat pahalılığın emeklilerimizi bunalttığını biliyorum. Sadece bütçeden 300 milyar liralık ek kaynak kullandık. Bayram ikramiyesini nisanın ilk haftası hesaplara yatırıyoruz. İktidarımız döneminde çalışanımızı ve emeklilerimizi asla enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz.

Kimsenin bizi bölmesine, aramıza nifak tohumu ekmesine izin vermeyeceğiz. Yozgatlı kardeşlerim bizi şu ana kadar girdiğimiz 17 seçimde bizi yalnız bırakmadı.

Bizim siyasetimiz, eser siyasetidir. Yarım asrı bulan siyasi hayatımız boyunca meseleye hep böyle baktık. Bugün de aynı yerdeyiz. Aynı samimiyetle hareket ediyoruz.

Eksiğimiz, kusurumuz olsa da niyetimiz sağlamdır. Biz sadece eser ortaya koymanın peşindeyiz.

Muhalefet güya bir değişime gitti. 13. Cumhurbaşkanımız dedikleri genel başkanları dışında hiçbir şeyi değiştirmediler. Bay Kemal’i yerine bin bir umutla getirdikleri çırak genel başkan Bay Kemal’i aratıyor.

Motor su kaynattı. Özgür Efendi bu eziyet bitse de kurtulsak havasında. Ne hikmetse bavullarla, çantalarla alakalı ağzını bıçak açmıyor.

DEM’le kurulan matruşka ittifakını da saymıyorum. Ortada tam anlamıyla bir siyasi dalavere var, ancak seçmenin haberi yok.

İstanbul’daki tanıdıklarınızı arayacaksınız, oylar Murat Kurum’a diyeceksiniz. Ankara’yı arayacaksınız oylar Turgut Altınok’a diyeceksiniz.

BirGün Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER