Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti

Milyonlarca kişiye olumsuz bir haber geldi. Bankalar, 2024 yılı için zamanaşımı konusunda uyarıda bulundu. Bu tarihe kadar başvuru yapmayanların tüm parası silinecek. İşte tüm detaylar…

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti

1/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 1

Türkiye'de her yıl, milyonlarca dolar tutarında mevduat, zamanaşımıyla banka hesaplarından alınarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) aktarılıyor.

2/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 2

Uzun bir süre boyunca işlem görmeyen ve hareketsiz bekletilen hesap bakiyeleri, zamanaşımına uğradıklarında TMSF'ye devrediliyor.

3/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 3

Ziraat Bankası, unutulan ya da yıllarca hareketsiz durumda kalan bakiyelere sahip müşterileri için bir liste yayımlayarak, son tarihi duyurdu.

4/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 4

Yapılan duyuru kapsamında, 15 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru yapılmaması halinde listedeki kişilere ait hesaplardaki tüm bakiyeler sıfırlanmış olacak.

5/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 5

Bankalarda paralarını unutan veya zaman aşımı süresinin ardından durumu fark edenler için itiraz kanalları bulunmakla birlikte, ihtilaflı durumlarda bakiyenin kurtarılması uzun bir süreci kapsayabiliyor.

6/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 6

Bu nedenle bankalar, müşterilere gönderdikleri bilgilendirme notunda gerekli kontrolleri yapmaları ve listede adı geçen kişilerin bakiyeleri için hızlı bir şekilde harekete geçmeleri konusunda uyarı yaptı.

7/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 7

Ziraat Bankası'nın zaman aşımı hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

8/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 8

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

9/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 9

Zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde yer alan müşterilerimiz, en geç 15 Haziran 2024 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları durumunda, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasal gereklilikler doğrultusunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecek.

10/10

Başvuru yapmayanın bütün parası silinecek! Tarih verildi bankalar hareke geçti 10

GünBoyu Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER